Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Met twaalf op twaalf september afsluiten”

Voetbal3de amateurklasse B - Jens Lambrechts Sint-Lenaarts

Sint-Lenaarts is het seizoen met een zes op zes prima gestart. Vanavond gaan Jens Lambrechts en co op bezoek bij Betekom, dat nog puntenloos is.

De verplaatsing naar Betekom is meer dan zomaar een verplaatsing voor de Eesterploeg. Bij de Vlaams-Brabanders lopen er maar liefst drie gewezen Sint-Lenaartsspelers rond. Voor Lambrechts vormt dat gegeven alleen maar een extra uitdaging.

“Normaal zullen we alleen Bruno Arjones Duarte op het veld tegenkomen”, zegt de middenvelder. “Wosky revalideert nog en ook Abbou moest vorig weekend met een blessure van het veld. Hij is nog twijfelachtig. Maar natuurlijk is het leuk om tegen ex-ploegmaats te spelen. Dat blijft iets speciaals.”

Lambrechts hoopt tegen Betekom de goede seizoenstart van Sint-Lenaarts nog even door te trekken.

“Ik zou september graag eindigen met twaalf op twaalf. In dat geval zetten we meteen ook al een serieuze stap om in het klassement lang bovenaan mee te draaien. Het komt er vooral op aan om net zoals de voorbije twee wedstrijden goed georganiseerd te voetballen. Vooraan moeten we nog iets efficiënter worden. Vorige week hadden we gemakkelijk met 3-0 kunnen winnen. Dat lieten we na en zo was het tot de slotminuut opletten geblazen.”

Lambrechts legt de lat hoog voor zichzelf. Zijn prestatie van vorige week kon beter volgens de middenvelder.

“Vooral voor de rust liep het niet goed. Na de pauze voelde ik me veel beter in mijn vel. Het is aan mij om die sterke tweede helft van vorige week te herhalen. Ik wil nog meer assists geven en ik wil ook eens scoren.”