Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ik vind het jammer voor Jens Verboven”

Voetbal3de amateurklasse A - Wesley Geuens Mariekerke

Na de pijnlijke en frustrerende nederlaag op Pepingen hoopt Mariekerke zondagmiddag opnieuw aan te knopen met een driepunter, thuis tegen Ronse. Wesley Geuens vindt dat de Klein-Brabanders van niemand schrik moet hebben.

“Onze coach gaat altijd uit van de eigen sterkte en daar hou ik van”, begint Wesley Geuens. “Met Cappellen speelde ik een drietal keer tegen Ronse en ik herinner me hen vooral als een stugge ploeg met vooraan enkele technisch sterke spelers. Voetballend kunnen we hen zeker aan. We kunnen voetballen als een tweede amateurklasser, maar we moeten dat uiteraard elke week bewijzen. Lukt dat, dan hebben we een ploeg om bovenaan mee te doen. Top vijf is dan niet uitgesloten.”

Geuens kwam in het tussenseizoen over van toenmalig derdeklasser Berchem (nu tweede amateurklasse) en heeft zich zijn overstap naar Mariekerke nog geen seconde beklaagd.

“Bij Berchem trainden we drie à vier keer per week, terwijl we hier slechts twee weektrainingen hebben en één op zaterdagochtend. De combinatie voetbal-werk werd bij Berchem moeilijk en daarom koos ik voor Mariekerke. Ik ken hier veel volk en kom in een erg ambitieuze club terecht. Het was dus zowel sportief als praktisch een juiste keuze. Bovendien kan ik telkens carpoolen met Jens Verboven, die me vanuit Stabroek in Deurne oppikt”, lacht Geuens.

Geuens speelde in de voorbereiding zeer vaak als middenvelder, maar in de competitie schoof hij een rijtje achteruit, ten koste van zijn carpoolpartner.

“Bij Berchem speelde ik altijd in het middenveld, maar de trainer koos nu voor ervaring achteraan. Ik vind het jammer voor Jens, want hij speelde een sterke voorbereiding. Hij zal zijn kans nog wel krijgen.”