Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Als invaller lukte het al aardig”

Voetbal3de amateurklasse B - Mathias Eelen KFC Turnhout

Turnhout -

Turnhouttrainer Tom Moons moet zijn elftal voor het eerst wijzigen nu Gert Michiels geschorst is. Mathias Eelen hoopt dat hij een kans krijgt. “Ik hoop dat ik kan laten zien wat ik waard ben.”

In de eerste twee competitiewedstrijden bleef Mathias Eelen 90 minuten op de bank, maar in de vijf bekerwedstrijden mocht hij telkens invallen. Op het veld van Sprimont deed hij het uitstekend als vervanger van Kevin Eyeson. “In het verleden speelde ik meestal als centrale verdediger, maar ik kan ook als rechterflankverdediger uit de voeten”, zegt hij.

“Ik begon bij Minderhout, verhuisde naar Hoogstraten en droeg drie seizoenen het shirt van KV Turnhout, om dan terug te keren naar Hoogstraten. Dit seizoen maakte ik de overstap naar KFC Turnhout. Ik ging weg bij Hoogstraten omdat ik de indruk had dat ik minder kansen kreeg in het eerste elftal. Ik zakte bewust een reeks en heb me die keuze nog niet beklaagd. Dit seizoen kwam ik geregeld aan spelen toe als invaller en dat lukte aardig. Het enige nadeel is mijn onervarenheid. Een routinier als Sjors Paridaans kan me goed sturen.”

Eppegem is een onbekende tegenstander. “Veel weet ik er niet over, maar in de aanval hebben ze een grote spits lopen. Het maakt me niet uit welk type ik aan banden moet leggen. Als de tegenstanders wat groter zijn, moet je harder zijn in de duels.”