Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“We hebben die zes  punten niet gestolen”

Yannick Verstraeten: “Als we net als vorig seizoen 39 punten halen, zou dat heel mooi zijn.” Foto: smb

“We hebben die zes punten niet gestolen”

Voetbal3de amateurklasse BWellen - Nijlen (zondag 15.00u) - Yannick Verstraeten vindt kritiek op speelwijze onterecht

Nijlen pakte zes op zes en trekt als leider naar Wellen. Voor het vertrouwen is dit niet slecht, vindt ook verdediger Yannick Verstraeten. Al hoopt hij net als iedereen bij Nijlen gewoon dat de club zo snel mogelijk gered is.

“Dat we aan de leiding staan, is echt al heel lang geleden”, weet Verstraeten. “Veel betekent het uiteraard niet, we zijn pas twee speeldagen ver en we staan ook niet alleen op kop, hé. Maar het is wel goed dat we niet meer de druk voelen om punten te moeten gaan halen in Wellen. Als we nu verliezen, hebben we nog altijd zes op negen.”

“Dat wil niet zeggen dat we ons kansloos achten op Wellen. We hebben daar trouwens nog iets recht te zetten. Vorig seizoen verloren we er met 1-0 na een slechte match, onze slechtste van vorig seizoen. Wellen zal wel meer onder druk staan dan wij. Ze pakten maar één op zes.”

Verstraeten wil ook nog iets kwijt over de eerste twee wedstrijden.

“Vorige week hoorde ik kritiek op ons zogenaamd verdedigende spel. Ik vind dat overdreven. Jens Dyck schoot nog eens tegen de lat en na een mooie aanval besloot hij in de tweede helft in het zijnet. Dat zijn toch ook doelrijpe kansen. Op Sterrebeek creëerden we zelf niet veel, maar gaven we ook niets weg. Het is niet correct dan te zeggen dat we die punten hebben gestolen. We hebben nu gewoon het geluk dat ons vorig seizoen in de competitiestart ontbrak en dat levert altijd punten op.”

Verstraeten hoopt op eenzelfde eindresultaat als vorig seizoen.

“Toen zijn we geëindigd met 39 punten. Als we dat nu halen, zou dat heel mooi zijn. Omdat de reeks helemaal door elkaar is geschud, kan ik moeilijk zeggen of we nu in een sterkere reeks staan of niet want een heleboel ploegen ken ik gewoon niet. Vorig seizoen had ik beloofd te trakteren als we 40 punten haalden. We haalden er maar 39, maar ik heb me van mijn vrijgevigste kant laten zien en toch getrakteerd. Neen, dit seizoen heb ik geen weddenschap afgesloten. Misschien komt dat er nog wel van, maar dan zal het eerder een zijn die de pers niet haalt.”