Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal3de amateurklasse B - Tarik Dahman RC Mechelen

“We gingen niet altijd oordeelkundig te werk”

RC Mechelen speelt straks voor het eerst in zijn bestaan tegen FC Helson Helchteren, de kampioen van eerste provinciale Limburg vorig seizoen. “We doen er best aan die ploeg niet te onderschatten, maar dat mogen we met geen enkele ploeg doen”, weet Tarik Dahman. “Dat is voor mij toch al de belangrijkste conclusie na twee speeldagen. Diest en Pelt waren zeker geen zwakke tegenstanders. Het zijn twee ploegen die nog niet verloren. Dat is ook het geval met Helson. Bovendien is dit wellicht een team in de positieve flow, want pas kampioen gespeeld en in de Beker van België maar in de vijfde ronde uitgeschakeld.”

gf

Coach Tom Verlinden was niet blij met de verdedigende fouten. “We beseffen als groep dat we bij sommige fases niet oordeelkundig te werk gingen. Ik denk bijvoorbeeld aan de strafschop. Die opmerkingen waren terecht. Of er deze week speciaal op getraind werd? Nee, we moeten vooruit kijken. De trainer kaartte het aan, er wordt onderling ook over gesproken en als groep weten we dat we in de toekomst meer op bepaalde zaken moeten letten.”

Aanvallend liep het wel beter. “Vooral na rust. Ervoor kregen wij als aanvallers de ballen minder goed aangespeeld. We hebben in Pelt toch getoond dat we offensief iets kunnen laten zien. We scoorden twee keer. Uit onze twee matchen kan je dus goede en minder goede dingen halen.”

Binnenkort staat Piet De Mol als T1 voor de groep. “Over een dikke week zou dat het geval zijn. Ik denk ook dat het goed is, zeker voor de twee trainers die nu de handen vol hebben. Je merkt op training dat er eigenlijk een man te weinig is. Tom wordt geassisteerd door Guido (keeperstrainer). Ideaal is dat niet, maar het is een tijdelijke periode geweest. Eén ding is zeker: de twee trainers Verlinden en Van Limbergen valt niks te verwijten.”