Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Ik wil proberen de spelers rondom mij beter te maken”

Tom Pietermaat dollend tijdens de training op de schouders van trainer Marc Brys. Foto: TOM GOYVAERTS

“Ik wil proberen de spelers rondom mij beter te maken”

Voetbal1ste amateurklasseBeerschot Wilrijk - VW Hamme (zaterdag 20.00u) - Tom Pietermaat en co ontvangen Hamme voor derde keer in vijf maanden

In de tweede thuiswedstrijd op rij ontvangt Beerschot Wilrijk VW Hamme. Sinds mei is het al de derde keer dat Tom Pietermaat en zijn maats voor de Wuitens gastheer zijn.

Verdedigende middenvelder Tom Pietermaat is bezig aan een sterk seizoen. Hardwerkend voor de verdediging behoort hij wekelijks tot de uitblinkers van zijn ploeg.

“In vergelijking met de voorbereiding haal ik een hoger niveau”, geeft Pietermaat toe. “Maar dat betekent niet dat ik op mijn lauweren wil rusten. Het komt erop aan dit niveau een seizoen lang vol te houden. Bovendien besef ik best dat het nog beter moet. Ik heb nog verschillende werkpunten, zoals meer en beter coachen tijdens een wedstrijd, de bal zuiverder inspelen, beter positie kiezen en nog rustiger onder druk voetballen. Mijn belangrijkste doel is de ploegmaats rondom mij door mijn spel proberen beter te maken. Die sturende rol wil ik in de toekomst graag proberen op mij te nemen.”

“Ik speel al zes of zeven seizoenen in een eerste elftal. Nooit eerder werd ik omringd door zoveel kwaliteit als dit seizoen. De club heeft ingekocht met een bepaalde visie op lange termijn. Sommige jongens beseffen nog niet goed over welke kwaliteiten ze beschikken.”

Tijdens het tussenseizoen zag Pietermaat een groot deel van zijn ploegmaats Beerschot Wilrijk verlaten.

“Ik heb zelf even getwijfeld over het feit of ik al dan niet prof zou worden, maar ik heb me de voorbije seizoenen zo goed geamuseerd bij Beerschot Wilrijk, dat ik heb toegehapt. Er is niets mooier dan op dit niveau wekelijks mogen spelen voor minstens zesduizend enthousiaste supporters en dat in een toffe spelersgroep. Als je in een dergelijk project als dat van Beerschot Wilrijk stapt, weet je dat er jaarlijks jongens zullen vertrekken. Maar ik onderhoud prima contacten met mijn vroegere ploegmakkers. Ook dit seizoen wordt er weer hard gewerkt op training, maar er wordt ook veel gelachen en gezeverd voor en na. Die ontlading moet er zijn. Als je dat kunt met elkaar, accepteer je ook tijdens een wedstrijd meer van elkaar.”

Voor de derde keer in behoorlijk korte tijd wordt VW Hamme op het Kiel partij gegeven. “Het is een ploeg met lef die durft uit te gaan van de eigen sterkte. Ze trokken de twee vorige keren geen muur op. Wij kunnen bewijzen dat we zelf stappen voorwaarts hebben gezet.”