Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Blij opnieuw op het veld te staan”

Voetbal1ste amateurklasse - Ugo Nwadikwa Heist

Na de monsterzege tegen Koksijde gaat Heist op zoek naar bevestiging tegen coleider Virton. De club uit het diepe zuiden won zijn twee wedstrijden. Een nieuwe uitdaging wacht voor Ugo Nwadikwa en zijn ploegmaats.

Jij verscheen vorige week voor het eerst aan de aftrap?

Ugo Nwadikwa: “Het waren ook mijn eerste speelminuten sinds ik bij Heist ben. Op de eerste training moest ik afhaken met een scheur in de meniscus. Ik heb even gewacht in de hoop dat het zou genezen zonder operatie, maar dat was niet het geval. Na de operatie sprak men van een zestal weken revalidatie, die timing zat perfect. In Koksijde begon ik aan de match zonder één minuut gespeeld te hebben.”

Hoe verteer je dan zo'n eerste match?

“Best goed, hoor. Weet je, mijn positie als centrale verdediger is daar ook het meest geschikt voor. Je moet niet echt veel meters maken en bovendien is het terrein van Koksijde niet zo groot. Anders zou dat niet lukken, maar ik heb het overleefd. Nu, als je met 0-5 wint, is dat misschien niet zo moeilijk.”

Je bent één van de vele nieuwkomers?

“Ik speelde vorig seizoen één jaar in Londerzeel. Het was daar dat ik in de halve finale van de eindronde tegen Dender mijn laatste match speelde. Voordien speelde ik zes jaar bij Woluwe-Zaventem. Ook daar beleefde ik veel mooie jaren. Op het laatste was het minder want de club gleed af naar derde.”

Wat wil je met Heist bereiken?

“Zoals elke voetballer wil ik zo veel mogelijk spelen. Als we tussen de zesde en de tiende plaats eindigen, is ons seizoen geslaagd. Dit seizoen moeten we de basis leggen voor de toekomst.”(gf)