Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal1ste amateurklasse - Jef Van Der Veken Oosterzonen

“Het vertrouwen groeit”

Met 4 op 6 trekt Oosterzonen vol vertrouwen naar Seraing. Dat zal nodig zijn, want de Luikenaars staan geboekstaafd als een van de beter voetballende ploegen van de reeks. Toch blijft het voorlopig steken op één punt. Al kijkt Jef Van Der Veken niet naar die statistieken. “Ik schrik van het feit dat Seraing in zijn eerste twee matchen niet meer behaalde. Het heeft enkele nieuwe spelers moeten inpassen en misschien staan de automatismen nog niet op punt. Over die ploeg lees je bitter weinig in de kranten en daardoor kan je minder volgen wat er allemaal gebeurt. Toch hoor je langs alle kanten dat het een te duchten tegenstander is. Het zou een ploeg zijn die in het rijtje hoort bij Virton, Dessel en Beerschot.”

ev

Hoewel de verplaatsing ver zal zijn en de opdracht niet evident lijkt Oosterzonen toch in de vorm te verkeren om aan die match te beginnen. Vooral defensief lijkt het helemaal op orde te staan. “Het klopt dat we er goed in slagen om de nul te houden”, gaat de centrale verdediger verder. “Je moet weten dat ik nu al drie jaar samen met Stig Engelen achterin de centrale as vorm. We zijn dus erg goed op elkaar ingespeeld en dat merk je ook. Bovendien geldt voor de volledige ploeg dat het vertrouwen met de week groeit. Aan het begin van de competitie wisten we niet goed wat we mochten verwachten. Daarbij kwam dat Placca en Vermeiren vertrokken en de zenuwachtigheid sloeg toe. Ondertussen hebben we aangetoond dat we er als ploeg staan en met die zelfzekerheid moeten we straks ook de bus op stappen. Ik wil daarmee niet zeggen dat we de drie punten uit Seraing zullen meebrengen, maar het kan. Als we een punt kunnen meegraaien, zou dat fantastisch zijn. Maar als we deze match verliezen, is dat ook geen schande. Ook dan mogen we dat vertrouwen niet laten wegebben.”

Het wordt voor Oosterzonen druk. Woensdag staat de bekermatch op Waasland-Beveren gepland en enkele dagen nadien komen de buren uit Geel over de vloer. Is dat wel haalbaar? “In Beveren wordt het vooral genieten, maar de match tegen Geel is qua resultaat belangrijker. De trainer zal het schema daar wel op aanpassen, vermoed ik.”