Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal1ste amateurklasse - Kevin Janssens Dessel

“Van Acker zal wel een plannetje klaar hebben”

Dessel is zaterdagavond te gast bij Deinze, vanaf dit seizoen getraind door Regi Van Acker, die vorig seizoen nog aan het roer stond bij de Kempense club. De Waaslander kwam bij Dessel na een dramatische start (2 op 24) als vervanger voor Bart Wilmssen en loodste de club ei zo na naar een plaats in de top acht. De trainer kwam niet meer tot een akkoord met Dessel en verhuisde langs de grote poort, samen met zijn vaste kompaan Benny Van Polfliet en ook ex-Desselspeler Jasper Sols, naar Deinze.

Kevin Janssens bewaart goede herinneringen aan dit onafscheidelijke duo. “Absoluut, niet alleen bij Dessel, want ik trainde ook onder hetzelfde duo bij Eendracht Aalst. Voor ons is het dan ook een speciale wedstrijd, want hij kent de Desselse spelers door en door. Hij is de man van de organisatie en gaat uit van de nul om dan toe te slaan. Regi zal ongetwijfeld zijn tactisch plannetje klaar hebben", aldus Janssens, die zich graag zal willen tonen op het middenveld.

Ook vorige week speelde Janssens naar eigen zeggen behoorlijk achter de spitsen en leek hij wat ontgoocheld na zijn wissel, halfweg de tweede helft. "Klopt, maar dat is uitgepraat met de trainer. De focus ligt nu op Deinze. Dat is een moeilijke opdracht, ondanks het feit dat we medeleider zijn. Maar die zes op zes zegt niets, want de sterkte van de reeks kan nog niet ingeschat worden. We wonnen tegen Eisden en tegen Sprimont en staan mee op kop. Meer niet. Pas na een match of vijf, zes kan je een eerste evaluatie maken of onze start nu echt goed was”, aldus de Turnhoutenaar, die zegt dat de concurrentie groot is. “In elk compartiment is er concurrentie, maar dat mag. Vorig seizoen hadden we zelfs niet altijd een fitte spits ter beschikking. Nu zijn er meer wisselmogelijkheden dan toen. We hebben dus een sterke bank en da’s ook een pluspunt.”