Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Alles moet nog beter, maar dat kan ook”

Voetbal1ste amateurklasse - Sam Vanaken ASV Geel

Met een verliespartij tegen Virton en een zege op Hasselt leerde Geel de beide kanten van de medaille kennen. Kan de kern van trainer Hayen de lijn van vorig weekend doortrekken? Sam Vanaken gelooft er in ieder geval in. “Uiteraard hebben wij de match van Hasselt doorgesproken. Dat doen wij elke keer. Van elke wedstrijd kan je dingen leren. We beschikken over een nieuwe groep, zodat het belangrijk is om bij te leren en naar elkaar toe te groeien.”

“Wat moeten wij van White Star denken?”, vroeg ook Sam Vanaken zich af. “Er bleven nog maar enkele spelers van vorig seizoen over. Wij merkten wel dat de meeste spelers met naam een transfer maakten. Maar als je spelers als Ambroise en Tchité in je kern zitten hebt, dan mag je niet onderschat worden. Vorig jaar pakte het uit met krachtig voetbal en veel snelheid vooraan. Nu zal de technische staf ons de nodige info moeten bezorgen.”

White Star startte met 1 op 6, Geel deed dus beter. Vanaken: “Dat betekent nog niet zoveel. Wij willen in ieder geval onze eerste zege boeken in het Leunenstadion. Wij hebben iets recht te zetten. Op Hasselt was de mentaliteit de hele wedstrijd bijzonder goed. Dat moeten wij herhalen. De jonge leeftijd van veel ploegmaats kan ons parten spelen, maar spelers als Lenaerts, Christiaens, Kerckhofs en ikzelf kregen de opdracht om de anderen mee te trekken.”

Tot nu toe scoorden de spitsen nog niet. “En toch laten zij op training zien dat het alleen maar wachten is op die eerste treffer. Ik ben ervan overtuigd dat zij na hun eerste doelpunt hoogstwaarschijnlijk vertrokken zijn. Ik val in herhaling: alles moet nog een beetje beter, maar dat kan ook.”

Vanaken oogt een pak fitter dan vorig seizoen. “Ik heb tijdens het tussenseizoen hard gewerkt. In mijn goede tijd bij Lommel was mijn loopvermogen een sterk punt. Door allerlei omstandigheden was ik weggezakt, ook conditioneel. Vorig jaar had ik een fameuze achterstand. Daar heb ik werk van gemaakt en daar pluk ik nu de vruchten van. Als je conditioneel sterker staat, ga je automatisch beter voetballen. Echt waar: het is lang geleden dat ik zo genoten heb van het voetbalspelletje.”