Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Fiere aanvoerder”

Voetbal2de amateurklasse B - Yannick Put Rupel Boom

Yannick Put is de nieuwe aanvoerder van Rupel Boom, in afwezigheid van de geblesseerde Jeroen Mertens. “Dat beschouw ik als een hele eer. Ik ben daar fier op. Het is een blijk van erkenning. Ik ben vrij jong, maar in onze kern behoor ik tot de meer ervaren spelers. Vanaf nu is het mijn taak de jonge gasten mee op sleeptouw te nemen.”

“Ik ga niet beweren dat ik een leidersfiguur ben. Ik heb zelfs een trainer nodig die wat achter mijn veren zit. Zo niet ga ik snel twijfelen aan mezelf. Ik merk nu al dat die aanvoerdersband toch iets teweegbrengt. Vroeger was ik eerder op mijn eigen prestatie gefocust, terwijl ik nu echt mee in het belang van de ploeg moet denken. Maar ik sta er niet alleen voor. Er zijn nog ervaren spelers die mee de kar trekken, dus dat zit wel goed.”

Rupel Boom heeft nu al bijna even veel punten als vorig seizoen na negen matchen. “Toen hadden we een dramatische start: 5 op 27 of zo. Dat wil ik nooit meer meemaken. Als we Woluwe-Zaventem kloppen, staan we met zes op negen en kan je van een geslaagde start spreken. We mogen ons niet blindstaren op hun 0 op 6. Dat zegt niks over de intrinsieke kwaliteiten van die ploeg. Maar thuis moeten we in staat zijn hen te kloppen. Het deed me zondag veel plezier dat we meteen wonnen. Ik ben nog niet vergeten dat we vorig seizoen pas in januari onze eerste thuismatch wonnen. Dat mochten we onze supporters niet opnieuw aandoen.”