Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal2de amateurklasse B - Christopher Meyers FC DUffel

“Fysiek moet ik nog groeien”

Met een week vertraging vierde Christopher Meyers tegen Hoogstraten zijn debuut bij FC Duffel. De sterke middenvelder bracht overigens meteen geluk, want de Duffelaars grepen een deugddoende zege. Stiekem hoopt FC Duffel dat die eerste zege zaterdagavond al een vervolg krijgt in de lastige uitmatch bij Hades. “Tja, die eerste driepunter heeft de club veel deugd gedaan. De entourage, de spelersgroep en de technische staf: voor elk van hen was het zondag best wel een opluchting. Na een kwakkelende voorbereiding hoop je altijd dat de eerste punten snel volgen. Dat is gebeurd. Maar om van een écht degelijke start te spreken, moeten we straks ook in Limburg wat rapen.”

kugu

De inbreng van Meyers bracht vorig weekend alvast meer balans in het elftal van FC Duffel. Na vier maanden zonder officiële match mocht de ex-speler van Lierse op een degelijke partij terugblikken. “Ik hield het 70 minuten vol en daar was ik best tevreden mee. De komende weken moet ik fysiek nog groeien. Na een aarzelende start liep het vrij lekker en mijn eerste optreden heeft me ook geleerd dat er kwaliteit in dit elftal schuilt. We werden in een lastige reeks ondergebracht, maar moeten mikken op een plaats in de middenmoot. Dat lijkt me een realistische ambitie.”

Meyers is blij terug thuis te zijn. “Ik had ook een goed gesprek met Urbain Spaenhoven en kon naar Rupel Boom, maar Duffel leunt dichter aan bij de mentaliteit waar ik van hou. Bovendien vind ik met Lars Van den Brande, Gianni Mariën en Jasper Vermeerbergen enkele voormalige makkers van bij Lierse terug. Dat gaf de doorslag. Deze club sprak me erg aan en ik heb nog geen seconde spijt van mijn keuze. Bovendien weet ik dat de spelersgroep nog zal groeien.”