Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Hier heb ik twee jaar  voor gewerkt”

Eloy Smet (rechts) vorig weekend in actie op Duffel. Foto: TOM GOYVAERTS

“Hier heb ik twee jaar voor gewerkt”

Voetbal2de amateurklasse BHoogstraten - Cappellen zaterdag 20.00u - Eloy Smet voelt zich na twee kruisbandletsels eindelijk weer voetballer

Ondanks de onverwachte nul op zes van Hoogstraten kan Eloy Smet toch een beetje genieten van de competitiestart. De 25-jarige rechtsachter voelt zich na twee kruisbandletsels eindelijk weer voetballer.

“Elke minuut die ik speel, is het smullen”, geeft Smet toe. “Ik kom immers van heel ver. Ik ben bijlange nog niet op niveau, maar als je ziet vanwaar ik kom, ben ik blij dat ik al iets op de mat kan leggen. Toen ik in de eerste competitiematch tegen Zwarte Leeuw op het veld stond en al die supporters zag, wist ik waarvoor ik twee seizoenen had gewerkt. Nu wil ik mijn niveau geleidelijk aan opkrikken, want ik ben nog niet top en leg de lat redelijk hoog. Enerzijds om persoonlijke redenen, maar anderzijds ook voor de club. Ik heb me nog niet zo veel kunnen bewijzen. Ik ben mentaal sterk genoeg en heb geen enkele angst meer.”

Smet twijfelt ook niet aan de kwaliteiten van Hoogstraten en wil de teleurstellende nul op zes niet dramatiseren.

“We hebben meer in onze mars dan we al getoond hebben, al was ons spel vorige week in Duffel al veel beter. Er was meer rust in balbezit en we creëerden meer kansen dan tegen Zwarte Leeuw. Alleen moeten we proberen die kansen af te maken. Maar ik denk dat we progressie maken. We moeten zeker nog niet panikeren.”

Smet beseft wel dat een goed resultaat tegen Cappellen zeer welkom zou zijn.

“We willen er alles aan doen om onze eerste drie punten binnen te halen. We hebben ook iets goed te maken tegenover onze supporters, want tegen Zwarte Leeuw waren ze massaal aanwezig.”

Terwijl Hoogstraten in de voorbereiding vooral een defensief probleem leek te hebben, knelt het schoentje momenteel in aanvallend opzicht. “Tegen Dessel heb ik het vertrouwen van de trainer gekregen en sindsdien komt ons verdedigend rendement beter tot uiting. Dat is een statistiek die er is. In de drie wedstrijden tegen Dessel, Zwarte Leeuw en Duffel hebben we bijna niets weggegeven.”