Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Hopelijk valt de puzzel weer in elkaar”

voetbal2de amateurklasse B - Dirk Mathyssen Cappellen

Kalmthout -

Na de teleurstellende één op zes moet Cappellen werk maken van de rehabilitatie in de derby op Hoogstraten. “Beide ploegen hebben nood aan een driepunter. Dit wordt een wedstrijd die de wederopstanding moet inluiden”, meent Dirk Mathyssen.

Twee keer mocht Mathyssen in een recent verleden de titel vieren, eerst met Hoogstraten, enkele jaren later met Cappellen. Logisch dat de match van vanavond bij hem nog heel wat emoties losmaakt. “Met mijn rechtstreekse tegenstrever bij Hoogstraten, Juri Meyvis, heb ik nog veel contact. In mindere mate geldt dat voor Jimmy Fockaert, Bob Swaegers en de broers Van der Linden. Voor de rest is de ploeg helemaal veranderd en dat is ook bij ons het geval. In het hedendaagse voetbal wisselen spelers nu eenmaal regelmatig van club.”

Door de schaarse puntenwinst in de eerste twee wedstrijden kan geen van beide ploegen zich nog een misstap veroorloven. “Met het gelijkspel op Bocholt konden we vrede nemen, maar de nederlaag tegen Thes was een enorme afknapper. De vroege tegentreffer zadelde ons met negatieve gevoelens op en we zijn de hele wedstrijd blijven sukkelen. Straks moet dat absoluut beter. We hebben op training nog eens nadrukkelijk de automatismen opgefrist. Het uitvoetballen en de opbouw via de flanken, wat in de voorbereiding zo vlot liep, werden nog eens op punt gesteld. Met een nieuw samengestelde groep is het niet verwonderlijk dat je na een zestal weken nog niet honderd procent op elkaar bent ingespeeld. Hopelijk vallen de stukjes van de puzzel vanavond weer mooi in elkaar, zoals dat ook in de bekercampagne al enkele keren het geval was. Geen enkele ploeg uit de reeks zal ons wegspelen, maar we moeten ook zelf het verschil eens kunnen maken.”