Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Voetbal2de amateurklasse b - Matti Van Minnebruggen Berchem Sport

“Spektakelmatch niet vergeten”

Berchem gaat na twee overtuigende prestaties op zoek naar bevestiging tegen Overijse. Matti Van Minnebruggen herinnert zich de spectaculaire partij die geel-zwart er vorig seizoen speelde en is dus op zijn hoede. “We zullen opnieuw mentaliteit moeten tonen om de drie punten te pakken. Overijse is altijd een stugge ploeg. Na vorig seizoen zijn we dubbel gewaarschuwd. Toen ging het van een comfortabele 0-3 naar 3-3 gelijk. Die spektakelmatch zijn we niet vergeten.”

“Willen we hun weerbaarheid breken, dan zullen we zelf opnieuw mentaliteit moeten tonen. We zijn klaar om meer dan negentig minuten lang de strijd aan te gaan. Tegen Tienen bewezen we al dat het goed zat en die lijn hebben we kunnen doortrekken in Grimbergen.”

Berchem blijft één van de tegenstrevers waar ploegen zich extra voor opladen. “Maar zelf ervaren wij dat niet op die manier. Ook in de nieuwe competitieformule zijn veel clubs aan elkaar gewaagd. Daarom zal er nooit sprake zijn van onderschatting en is het niet verstandig om te focussen op een stand.”

Van Minnebruggen miste een deel van vorig seizoen door een virus. “Dat is nu onder controle”, zegt de linksback, die het deze zomer even rustiger aan moest doen. “Na de eerste week kreeg ik kleine fysieke klachten die toch langer aansleepten. Samen met de staf is ervoor gekozen geen risico’s te nemen voor de competitiestart.”