Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

“Voordeel dat we hen al kennen”

Voetbal2de amateurklasse b - Ruben Meynendonckx Zwarte Leeuw

Een week na de 1-3 nederlaag tegen de kampioen van vorig jaar (Hades) trekt Zwarte Leeuw naar Wijgmaal, de nummer twee van vorig seizoen.

“Vorig seizoen wonnen we thuis en verloren we op hun veld, maar toen zat er meer in en zaten we ook in een mindere periode”, vertelt Ruben Meynendonckx. “Ik denk dat we een vergelijkbaar niveau halen. Wijgmaal heeft niet echt veel nieuwe spelers en is dus ongeveer dezelfde ploeg als vorig jaar. Onze ploeg is veranderd en op enkele posities zijn we versterkt. Het kan een heel interessante wedstrijd worden. We hebben het voordeel dat we hen al kennen. We weten dat ze thuis de tegenstrever meteen bij de keel willen grijpen om snel te scoren.”

De nederlaag tegen Hades liet geen al te diepe sporen na. “Natuurlijk was het een zuur verlies, want het was tegen een ploeg van vorig jaar en misschien zijn dat de ploegen waar wij punten tegen moeten halen. Al is het geen schande om te verliezen tegen Hades. Er is een reden dat ze kampioen werden en ik denk niet dat ze moesten onderdoen voor Hoogstraten. Er waren trouwens al heel rare resultaten. Iedereen lijkt van iedereen te kunnen winnen of verliezen.”

Meynendonckx probeert ook te genieten van het hogere niveau. “We gaan misschien niet meer zoveel punten halen, maar gaan wel veel leren. Ook ik, want ik moet bewijzen dat ik het vertrouwen van de club waard ben.”