Incident Van Biesen: "Als het over de mensen van Caterpillar ging, is dat nog erger"

Foto: Photo News

Incident Van Biesen: "Als het over de mensen van Caterpillar ging, is dat nog erger"

Print

Sp.a-kamerfractieleider Meryame Kitir staat open voor een gesprek met Open Vld-kamerlid Luk Van Biesen, die haar toegeroepen zou hebben om “terug naar Marokko” te keren. Kitir kreeg al telefoon van Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten, maar ze betreurt dat ze van Van Biesen zelf nog niets heeft gehoord, zei ze vrijdagmorgen in “De Ochtend” op Radio 1.

“Ga dan terug naar Marokko”, zou Van Biesen tegen de in Maasmechelen geboren Meyrame Kitir hebben geroepen. “Ik ben 36 jaar, mijn oren werken nog heel goed”, zegt de sp.a’ster.

Van Biesen ontkent die uitspraak te hebben gedaan. In Terzake gaf hij toe dat hij het woord ‘Marokko’ had gebruikt, maar hij zou gezegd hebben dat de werknemers van Caterpillar overal - en dus ook in Marokko - werk zullen vinden omdat ze performant zijn.

“Als ik naar zijn redenering luister, ging het niet over mij, maar over de mensen van Caterpillar. Dat is nog veel erger. Als mensen hier al 30 jaar werken, hun baan verliezen en dan te horen krijgen van een parlementariër: keer terug naar uw land, dan is dat ongepast. Zoiets kan niet door de beugel”, zegt Kitir vrijdagmorgen.

MEEST RECENT