© BELGA

RTL-TVI zendt opname uit van gesprek tussen slachtoffer en minnaar

“Bernard Wesphael probeerde me op het bed te gooien en greep mijn polsen beet”

RTL-TVI heeft woensdag in het programma ‘Indices’ fragmenten uitgezonden van een opname van een gesprek tussen Véronique Pirotton en O.D., haar ex-partner met wie ze drie jaar samen was en die zal getuigen op het proces tegen Bernard Wesphael voor het hof van assisen van Henegouwen. Het gaat om een gesprek dat plaatsvond op de vooravond van de feiten, op 30 oktober 2013.

Tijdens het gesprek bevond Pirotton zich in een restaurant in Oostende. Ze heeft het over de avond ervoor en zegt dat Wesphael zich gewelddadig gedroeg tegenover haar.

“Terwijl hij me beledigde met betrekking tot jou, probeerde hij me op het bed te gooien. Ik sprong van het bed en toen greep hij hard mijn polsen beet, ik hoop dat ik geen blauwe plekken krijg”, verklaarde ze. “Hij wilde mijn kamer niet verlaten en ik, ik wilde het kleintje niet wakker maken. Uiteindelijk heb ik hem buiten kunnen zetten en heb ik hem gezegd dat ik hem zou verlaten.”

De opname van het gesprek, dat Bernard Wesphael niet wilde horen, is door O.D. doorgespeeld aan de onderzoekers en staat ook in de akte van inbeschuldigingstelling.

Vastgoed

Jobs in de regio