© Patrick Van Dyck

Boechout nodigt iedereen uit om nieuwe 'trage weg' in te wandelen

"Op zaterdag 17 september om 13u nodigen we iedereen uit op een kinderwandeling achter Sportpark Sneppenbos”, vertellen burgemeester Koen T'Sijen (PRO), schepen van sport Rudi Goyvaerts (PRO) en Frank Adriaensen van Natuurpunt. “De opening van deze trage weg moet gevierd worden.”

Patrick Van Dyck

Frank Adriaensen, beleidsverantwoordelijke van Natuurpunt, benadrukt dat het prettig samenwerken is met het gemeentebestuur. “In vele dossiers zitten we op dezelfde lijn. Wat we hier verwezenlijken mag gezien worden."

Op 17 september neemt de gemeente Boechout drie nieuwe trage wegen in gebruik. “Ze sluiten aan op een oudere, bestaande weg, die vernieuwd werd en op het nieuwe looppad rond Sportpark Sneppenbos”, legt Goyvaerts uit. “De prachtige Molenbeekvallei achter het sportpark wordt zo gedeeltelijk omsloten.”

Met de gedeeltelijke omsluiting van de Molenbeekvallei is een investering gemoeid van 80.000 euro. “De grond was eigendom van Natuurpunt en de gemeente”, legt Adriaensen uit. “Er waren slechts twee partijen nodig om tot een vergelijk te komen.” Of de imposante sporthal en de drie voetbalvelden niet met alle aandacht gaan lopen? “Ik ben ervan overtuigd dat dit wel eens snel kan veranderen”, vindt Goyvaerts.

“Het wandel- en joggingpad zal zeker en vast een enorme aantrekkingskracht uitoefenen op de recreatieve sporter. De nabijheid van een cafetaria is bovendien een extra reden om je sportschoenen nog eens aan te trekken. Op het terras van de cafetaria heb je een prachtig zicht over het natuurgebied.”

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio