© WH

Twee fans van Beerschot voor de rechter voor geweld tegen Antwerpsupporter

Twee fans van Beerschot Wilrijk moeten op 8 november voor de rechter verschijnen. Ze worden beschuldigd van geweld tegen Antwerpsupporter Paul De Herdt (38).

sare

Twee supporters van Beerschot Wilrijk verschijnen op 8 november voor de strafrechter. Jorn V.D.B. en Youri J. moeten zich die dag verantwoorden voor de aanval op Antwerpsupporter Paul De Herdt (38). Die werd na afloop van de wedstrijd tussen Berchem Sport en Beerschot Wilrijk in januari belaagd door een groep Beerschotfans.

Dat gebeurde toen De Herdt met zijn supporterssjaal van Antwerp om de nek frieten wilde gaan halen aan Berchem Station. Het kwam tot wat over en weer roepen met de daar samengetroepte Beerschotfans. Een groepje achtervolgde De Herdt en V.D.B. zette hem pootje lap. De Herdt struikelde en viel van een trap. Op de grond kreeg hij nog een klap van J. De Herdt belandde in het ziekenhuis. Na een maandenlange revalidatie ging hij in juli terug aan de slag bij zijn werkgever Infrabel. Hij stelde zich voorlopig nog geen burgerlijke partij tegen zijn aanvallers.

Zes andere Beerschotfans worden deze vrijdag verwacht in de correctionele rechtbank. Daar worden ze berecht over hun aandeel in de raid op Antwerpcafé Great Old tijdens de wedstrijd tussen Antwerp en Seraing.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio