Tommorrowland

© Kioni Papadopoulos

Tomorrowland wil dubbel festivalweekend vanaf 2017

Het hing al een tijdje in de lucht, maar de organisatie van Tomorrowland heeft nu officieel de vraag gesteld om vanaf 2017 het festival over twee weekends te organiseren in het domein De Schorre in Boom. De gemeentebesturen van Boom en Rumst hebben het licht alvast op groen gezet en de organisatie is - in afwachting van een definitieve goedkeuring - al begonnen met de voorbereiding van een dubbele dertiende editie op 21, 22 en 23 juli en 28, 29 en 30 juli.

doro

“De twaalfde editie van Tomorrowland was er eentje om in te kaderen”, begint de organisatie van Tomorrowland in een persbericht. “180.000 vrolijke gezichten van over gans de wereld genoten drie dagen van muziek, zon en de Belgische gastvrijheid.”

Het is nu al uitkijken naar Tomorrowland 2017 en de organisatie heeft daarom de vraag gesteld om vanaf volgend jaar het festival over twee weekends te organiseren. “Zo kunnen we aan de enorme vraag naar tickets, van fans en van de buurt, tegemoetkomen. Ondertussen kregen we goed nieuws van de gemeentebesturen van Boom en Rumst en kunnen we starten aan de voorbereiding om het festival opnieuw twee weekends te organiseren vanaf volgende zomer.”

De voorbereiding van alle vergunningen voor twee festivalweekends, verloopt vrijwel hetzelfde als de voorbereiding voor één weekend. “We vullen stap voor stap alle opgelegde voorwaarden in. De komende weken zitten we dus dikwijls rond tafel met alle betrokken overheden en veiligheidsdiensten.”

Concreet zal het eerste weekend op 21, 22 en 23 juli plaatsvinden, aansluitend op 28, 29 en 30 juli zou dan het tweede weekend plaatsvinden.

Minder evenementen in De Schorre

Voor provinciaal domein De Schorre, waar het festival plaatsvindt, komen er enkele compenserende maatregelen. “Het belangrijkste actiepunt is de invoering van een maximaal aantal dagen voor grote evenementen. Het aantal grote evenementen wordt vastgezet op een strikt maximum van zeventien dagen per jaar, de zes festivaldagen van Tomorrowland inbegrepen. Daarnaast komt er een betere spreiding van het type evenementen.”