Yannick Ferrera voorgesteld bij KV Mechelen: "Nee, ik ga niet natrappen naar Standard"

Print

Yannick Ferrera is nu ook officieel de nieuwe coach van KV Mechelen. De 35-jarige Brusselaar, ooit nog jeugdspeler van Malinwa, zette – zes dagen nadat Standard hem ontsloeg – zijn handtekening onder een contract tot juni 2018. Daarna werd hij onder grote belangstelling voorgesteld aan de verzamelde pers.

Na het ontslag van Ferrera kondigde Standard aan dat een overeenkomst was bereikt met Aleksandar Jankovic, tot vorige week trainer van KV Mechelen. Die club zat plots zonder coach en vond die al snel in Yannick Ferrera, een voormalig jeugdspeler van Malinwa. Voor hemzelf een verrassing.

Ik kreeg een telefoontje van een onbekend nummer, dat bleek de voorzitter van KV Mechelen te zijn", aldus Ferrera maandagvoormiddag. "Ik heb meteen teruggebeld, en we hebben vorige week twee keer samengezeten. Gisterenavond hebben we een akkoord bereikt. Ik wilde eerst even een pauze nemen, de gebeurtenissen bij Standard analyseren en een plaats geven, en wat rust nemen. Maar de trein stond er en ik heb besloten hem niet te laten gaan. Je bent immers nooit zeker of er later een nieuwe komt."

Ferrera noemt de keuze voor Malinwa niet riskant. "Het is een stabiele club, iedereen wilde me hier en ik wilde hier ook zijn", zegt hij. "De huidige ploeg heeft een goede basis, werkt volgens een bepaald systeem en heeft goede automatismen. Ik wil op die basis verder bouwen en enkel veranderen wat nodig is. Mijn ambitie is om beter te doen dan vorig seizoen."

Over zijn ontslag bij Standard wilde Ferrera niet te veel meer kwijt. "Ik heb nooit nagetrapt of uitgehaald naar Standard en ga dat vandaag ook niet doen", zegt hij. "Ik heb mooie emoties beleefd met Standard en er ook dit seizoen nog mooie dingen neergezet. Het is waar dat de spanningen niet aangenaam waren, maar ik heb me steeds geconcentreerd op het voetbal. Ik heb veel geleerd uit die ervaring, maar nu moet ik vooruit. Ik heb nog veel contact gehad met de spelers na mijn ontslag, dat deed deugd. Vandaag begin ik aan een nieuw hoofdstuk met KV Mechelen en wil ik me daar vooral op focussen."

De aanstelling van Ferrera wordt eveneens op gejuich onthaald door de Mechelse fans. Ook voor hen was de 35-jarige Brusselaar de gedroomde keuze en er werd zelfs een facebookpagina opgericht Wij willen Yannick Ferrera als nieuwe trainer. "Ik heb de facebookactie gevolgd", bekende Ferrera. "De supporters mogen we nu niet teleurstellen"

"Enkel met Ferrera gepraat"

Voorzitter Johan Timmermans toonde zich tijdens de persvoorstelling een tevreden man. "Ferrera was onze eerste keuze, wij hadden er alle vertrouwen in dat wij tot een akkoord met hem zouden komen", zegt hij maandag.

"Met Yannick halen we op zeer korte termijn een topcoach in huis. Hij heeft bij zijn vorige clubs bewezen dat hij als jonge Belgische trainer heel wat dynamiek in zich heeft en daarom past hij goed bij onze club. KV Mechelen bevindt zich niet in de onderste regionen van het klassement, we hebben een gezonde basis en moeten van daaruit verder werken."

Timmermans geeft toe dat hij enkel met Ferrera praatte. "Wij wisten onmiddellijk dat we met hem verder wilden. Hij was onze eerste keuze, we hadden er alle vertrouwen in dat wij tot een akkoord met hem zouden komen."

Financieel alvast een goede zaak voor KV

Of KV er sportief op vooruit gaat, moet nu blijken op het veld. Niet vergeten: Jankovic haalde geen Play-off 1 maar was wel de succesvolste coach sinds de vereffening, met 47,33 procent van de punten. Financieel doet KV sowieso een goeie zaak. Het incasseerde naar eigen zeggen 125.000 euro doordat Standard de afkoopsom betaalde voor Jankovic, en de Serviër was duurder – logisch aangezien de club zijn contract al tweemaal had verlengd en verbeterd.

Of ook Ferrera’s assistent Yann Daniélou naar KV komt is nog afwachten. Hij kreeg een voorstel, maar moet nog antwoorden.

MEER VOETBALNIEUWS