© LDN

© LDN

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Hombeek opent voor twee jaar pop-up Dorpshuis

Kinderburgemeester Merel Van der Elst heeft de deuren van het dorpshuis Leliëndaal in de Mechelse deelgemeente Hombeek, gesloten. Twee jaar lang krijgen de Hombekenaars een pop-up dorpshuis in de Pastorij aan het Sint-Maartensplein.

Leo De Nijn

Hiermee is het masterplan ‘Hart voor Hombeek’ definitief van start gegaan. De kinderburgemeester ontfermde zich eerst over de sluiting van het dorpshuis Leliëndaal, dat een grondige face-lift wacht. Deze werken gaan binnen enkele weken van start.

© LDN

Aan de zijde van burgemeester Bart Somers en schepen Den Roover, draaide kinderburgemeester Merel Van der Elst de deuren van het oude dorpshuis dicht. Daarna werd naar de pastorij, naast de Sint-Martinuskerk, gestapt waar eerst het lintje werd geknipt van het nieuwe pop-up dorpshuis én de sleutel van het te renoveren gebouw veilig werd opgeborgen voor twee jaar.

“De opening van dot pop-up dorpshuis is de start van het masterplan. “De komende maanden ligt de focus van de Mechelse stadsvernieuwing in Hombeek. De inrichting van een centraal dorpsplein en flankerende functies moeten de eigen identiteit van Hombeek versterken als groene deelgemeente van Mechelen. We willen hierbij vooral de nadruk leggen op het autoluw maken van het dorpscentrum”, zegt burgemeester Bart Somers, die zelf in Hombeek woont.

De feestelijke inhuldiging ging gepaard met animatie, hapjes en drankjes.

© LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio