© RR

Motorclub begeleidt gepest meisje naar schoolpoort

Bikers in leren jekkers begeleiden een meisje van 16 dat gepest werd naar de schoolpoort. Orthodox is het niet. De schooldirectie en de politie zijn niet opgezet met de actie van Templars Against Child Abuse (Taca), maar volgens de moeder van het meisje heeft het initiatief wel een positief effect. “Ze gaat al de hele week met een grote glimlach naar school.”

Philippe Desmet, Dennis Van Damme

Tumult aan de schoolpoort van het Sint-Jozefinstituut in Kontich, vlak na de start van het nieuwe schooljaar. De Belgische tak van de Templars Against Child Abuse (Taca), een motorclub die zich inzet voor het welzijn van kinderen, begeleidde er een leerlinge van zestien die vorig jaar was gepest, naar de schoolpoort. ’s Avonds keerden de bikers nog eens terug. “Om duidelijk te maken dat zij de bescherming en de steun van Taca geniet”, zegt aanvoerder Crol, die zijn echte naam liever niet in de krant ziet.

“Geen goede zaak”

Het initiatief viel noch bij de politie, noch bij de schooldirectie in goede aarde. “Ondanks de misschien nobele achtergrond vinden wij dit geen goede zaak. Dergelijke kwesties dienen op een andere manier te worden aangekaart”, zegt woordvoerder Dirk Fonteyne van de politiezone Hekla.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners