Zo verovert jonge - en onbekende - Antwerpse rapper YouTube in zes dagen

Foto: Jan Van der Perre

Zo verovert jonge - en onbekende - Antwerpse rapper YouTube in zes dagen

Print

In amper zes dagen tijd werd de nieuwe clip van de 17-jarige Antwerpenaar Soufiane Eddyani bijna 370.000 keer bekeken. Ook zijn vorige clip was een groot succes. “Ik heb mijn diploma gehaald en wil me nu volledig toeleggen op mijn muziek”, zegt de jongeman. “Positieve muziek met een boodschap.”

Het gaat hard voor Antwerpenaar Soufiane Eddyani. Amper 17 jaar oud is hij, maar nu al verovert de jonge rapper via YouTube Vlaanderen en Nederland.

In juni verscheen zijn eerste clip op de videowebsite YouTube. ‘Terug In De Tijd’ klokte na drie maanden af op liefst 460.000 kijkers. “Ik was al geschrokken van het succes toen”, zegt Eddyani. Vorige week gooide hij een nieuwe clip online, ‘God Vergeef Me’. Zes dagen later werd die al bijna 370.000 keer bekeken. “Dat was helemaal een onverwacht succes”, vertelt Eddyani. “Van een totale onbekende ben ik plots tot een van de meest bekeken rappers in België gegroeid.”

Positieve muziek

De twee liedjes die Eddyane tot hier toe de wereld instuurde, hebben hun thema gemeen. “Geen gangsterrap voor mij. Ik zing niet over dure auto’s, drank, clubs en drugs”, legt hij uit. “Ik wil een boodschap overbrengen. Jongeren wakker schudden en ervoor zorgen dat ze hun leven niet verpesten door op straat rond te hangen.” Daarvoor gebruikt hij inspiratie uit zijn eigen leven. “Mijn ouders hebben me altijd goed opgevoed, ze zeiden dat ik niet op straat mocht rondhangen. Maar ik rebelleerde en werd een straatjongen. Ik heb stommiteiten uitgehaald maar ben net op tijd gestopt, ook dankzij de muziek.”

Afgelopen schooljaar haalde Eddyani zijn diploma in het secundair onderwijs. “Nu wil ik me volledig op de muziek toeleggen. Het loopt al goed en ik verdien er al iets mee. Dankzij YouTube en Spotify onder andere. Maar ook door boekingen in clubs en door sponsors die zich aanbieden.”

Bekijk hier de clip:

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio