© Walter Saenen - WAS

Antwerpse basketter: “Ik vreesde dat ik mijn oog kwijt was”

Kontich Wolves moet dezer dagen behoorliijk wat blessurepech verwerken. Zo werd zondagnamiddag, tijdens de wedstrijd op Pepinster, spelverdeler Gunnar De Lepeleire afgevoerd met een oogletsel.

manu smet

“Ik stond amper drie minuten tussen de lijnen”, vertelt De Lepeleire. “Ik nam een steal ter hoogte van de bank van Pepinster en toen ik mijn hoofd draaide, kwam de guard van de tegenstrever hard ingevlogen. Ik dacht dat het contact met een vinger was, maar enkele ploegmaats dachten eerder aan een elleboogstoot. Ik vreesde even mijn oog te hebben verloren omdat ik plots niks meer zag. Ik werd duizelig en de wonde aan mijn oog begon hevig te bloeden. Uiteindelijk mocht ik het ziekenhuis in Verviers na een goed uur weer verlaten.”

“Maandag vertelde de oogspecialist in Antwerpen mij dat ik geen blijvende schade heb opgelopen. Ik moet nu twee weken rusten. De vrees voor een hersenschudding was niet gegrond. De barstende hoofdpijn die ik had, is ondertussen afgenomen.”

“We konden de match op Pepinster bijna onmogelijk winnen door al onze afwezigen. Martijn Hooft is nog geblesseerd, Bandjou Touré was er niet bij en Pieter Van Der Vloet heeft deze week de ploeg toegesproken en te kennen gegeven dat hij zijn voetblessure volledig wil laten genezen waarvoor rust nodig is. Dat en een nieuwe functie op zijn werk deden hem beslissen te stoppen met basketten. Een keuze die we moeten respecteren.”

“Het bestuur is dus genoodzaakt een vervanger te zoeken. De afgelopen week zijn er al enkele spelers komen testen. Lotfi Tahzima is een concrete piste als forward en uit de B-ploeg zal Adam Coulibaly ons de komende weken op de guardpositie komen versterken.”

“Zaterdag spelen we onze eerste thuismatch tegen Bornem. We verloren allebei de openingsmatch en dus zal het een hevige strijd worden. Bornem is een jonge ploeg, maar staat fysiek heel sterk. Voor mij wordt het nagelbijten op de bank.”

Meer sportnieuws