Beerschot-Wilrijk wint met tien van Patro na late goal van weergaloze Losada

Foto: WAS

Beerschot-Wilrijk 2 - 1 Patro Eisden

Beerschot-Wilrijk wint met tien van Patro na late goal van weergaloze Losada

Print
Beerschot-Wilrijk staat na twee speeldagen aan de leiding in de Eerste Amateurklasse. De thuisploeg kende in de eerste helft heel wat tegenslag. Doelman Clepkens kreeg rood en Patro scoorde in de daaropvolgende strafschop. Daar bovenop kwamen nog eens twee blessures. Desondanks vocht de thuisploeg moedig terug en dankzij goals van Otte en een van Losada in het slot van de match hield Beerschot-Wilrijk de punten thuis

Na de mooie 0-2 uitoverwinning op de openingsdag van de competitie en het feit dat de afwezigen van vorig weekend Losada, Swinkels, Geudens en Placca opnieuw beschikbaar waren, bleken de verwachtingen voor de eerste thuiswedstrijd tegen Patro Eisden hoog gespannen.

Beerschot Wilrijk schoot furieus uit de startblokken met veel beweging en vlotte combinaties. Bij de eerste tegenstoot glipte Odutayo echter door de buitenspelval. Doelman Clepkens stopte hem foutief. Strafschop en rood voor de doelman die nog geen bal had geraakt. Schaessens werd opgeofferd en Wala Zock zette de strafschop genadeloos om: 0-1.

Toen de thuisploeg even later ook nog Messoudi geblesseerd zag uitvallen, besefte iedereen dat Beerschot Wilrijk een moeilijk avondje wachtte. De hulp kwam uit onverwachte hoek. Centrale verdediger Steve Otte raakte een voorzet van Vermeiren, die mooi diep was gestuurd door Thompson, verkeerd, waardoor de bal in eigen doel verdween: 1-1. Dat was meteen ook de ruststand.

Tijdens de rust diende de ingevallen François geblesseerd vervangen te worden door Maes. Patro Eisden rook zijn kans en nam initiatief, terwijl Beerschot Wilrijk op de counter loerde. Via een weergaloze Losada zorgde de thuisploeg voor het meeste gevaar. Vermeiren kreeg de kansen, eerst op aangeven van Maes, daarna van Losada, maar hij besloot telkens ongelukkig. Bij een derde poging ging zijn lob nipt voorlangs. Zo nam Beerschot Wilrijk toch weer de bovenhand. Uiteindelijk werden de Mannekens toch beloond dankzij een plaatsbal van Losada, buiten bereik van de doelman. Zo bleven drie gouden punten toch op het Kiel.

Scheidsrechter: Lagaert
FCO BEERSCHOT WILRIJK: Clepkens, Thompson, Swinkels, Van den Bergh, De Jonghe, Pietermaat, Schaessens (21' Steelant), Messoudi (28' François, 46' Maes), Losada, Boulaouali, Vermeiren.
PATRO EISDEN MAASMECHELEN: Knipping, Zotti, Jansen, Sarkic, Etien, Wala Zock, Otte, Vardic, Cosse (66' Izerghouf), El Guennouni, Odutayo.
Doelpunten: 22' Wala Zock (strafschop 0-1), 31' Otte (own-goal) 1-1, 84' Losada 2-1.
Gele kaarten: 39' Etien, 52' Vardic, 60' Otte, 87' Zotti, 90' EL Guennouni.
Rode kaarten: 18' Clepkens.

Herbeleef de wedstrijd van minuut tot minuut:

 
Meer voetbalnieuws