Wisselmeerderheid geeft moslims oostelijk gericht perceel op begraafplaats

De moslimbegraafplaats in Beringen anno 2013. Foto: pbvm

Wisselmeerderheid geeft moslims oostelijk gericht perceel op begraafplaats

Print
Mechelen -

De oprichting van een perceel dat naar het oosten gericht is op de stedelijke begraafplaats is goedgekeurd door de Mechelse gemeenteraad. Een wisselmeerderheid komt daarmee tegemoet aan een wens die al jaren leeft bij de moslimgemeenschap.

Een alternatieve meerderheid van de stadslijst Vld-Groen-m+, CD&V en oppositiepartij sp.a keurde gisterenavond het amendement goed. Tegen de wil van coalitiepartner N-VA en de Vlaams Belang-oppositie in. “We hebben inderdaad de oprichting van een perceel dat naar het oosten gericht is opgenomen in een amendement”, stelt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Toch wil hij het geen moslimperceel noemen. “Omdat we vinden dat na de dood iedereen gelijk is. Op dit perceel zullen dus ook christenen en atheïsten worden begraven. Een perceel exclusief voor moslims oprichten, kunnen wij wettelijk gezien niet. Op die manier verzoenen we een positieve houding tegen diversiteit met de principes van onze rechtsstaat”, zegt de Mechelse burgemeester.

Concessie

Bovendien zal op de graven eenzelfde concessie van dertig jaar rusten. “En we maken ook werk van een ossuarium waar we beenderen opnieuw kunnen begraven.”

Lees er woensdag meer over in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio