© Frederik Beyens

Wielrenner ruilt fiets in voor eigen kledinglijn

Van professioneel wielrenner naar getalenteerd kleermaker, het is geen alledaagse carrière¬switch. Thomas Op de Beeck (26) uit Herentals kan al enkele mooie verwezenlijkingen toevoegen aan zijn cv sinds hij als prille twintiger begon met het kostuumlabel Tod-B Tailoring. “Toen Wout van Aert in een van mijn maatpakken naar de koning ging, was ik best trots op mezelf.”

Het was nochtans niet altijd de bedoeling van Thomas om een carrière in de mode na te ­jagen. “Mode is altijd al een passie van mij geweest, net als wielrennen. In mijn jeugdjaren heb ik de keuze gemaakt om mijn leven volledig aan het wiel­rennen te wijden, maar door gezondheids­problemen heb ik die carrière vroegtijdig moeten stopzetten. Ik heb dan een tijdlang ­fabrieken afgeschuimd, maar bandwerk was écht niets voor mij. Later ben ik gaan meedraaien bij een kleermaker in Antwerpen. Zo is mijn liefde voor ­kleding weer opgeflakkerd.”

Ondertussen werkt Thomas al zes jaar hard aan zijn eigen label Tod-B Tailoring. Sinds begin dit jaar hoort daar ook een winkel bij, in de Herentalse Fraikinstraat. “Ik heb het geluk gehad dat ik een kostuum heb mogen maken voor veld­rijder Wout van Aert toen hij naar de koning ging. Dat heeft mij veel publiciteit opgeleverd."

"Sinds de winkel open is, weten veel mensen mij te vinden. Voordien werkte ik alleen bij klanten thuis en in die periode was het moeilijker om naamsbekendheid op te bouwen. Mond-tot-mondreclame was toen heel belangrijk, nu probeer ik vooral op sociale media actief te zijn. Via mijn Instagramaccount heb ik al heel wat buitenlandse klanten kunnen bereiken die speciaal naar Herentals komen voor een maatpak.”

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio