Arenawijk viert 50-jarig bestaan met buurtfestival

Cultuurcoördinator Filip Baeyens, districtsschepen Ariane Van Dooren en Jan Pandelaers van de cultuurdienst op het dak van de Arenahal. Foto: Jan Van der Perre

Arenawijk viert 50-jarig bestaan met buurtfestival

Print
Deurne -

De Arenawijk in Deurne-Zuid bestaat vijftig jaar en dat wordt dit weekend uitgebreid gevierd tijdens Arena Utopia, een gratis buurtfestival. “Dit is een bijzondere buurt die ook eens in kijker gezet mag worden”, zegt districtsschepen van Cultuur Ariane Van Dooren (CD&V).

‘Arena, een buurt vol dromen’. Dat is de slogan van het buurtfestival Arena Utopia. 500 jaar geleden schreef Thomas More de klassieker Utopia en 50 jaar geleden werkte Renaat Braem zijn architecturale utopieën uit en kreeg de Arenawijk vorm. Twee belangrijke verjaardagen die de aanleiding waren voor het district, de cultuurdienst, bib Arena, het dienstencentrum, de sporthal, het zwembad, de lokale middenstand en het buurthuis om de handen in elkaar te slaan.

De lijst van wat er allemaal te beleven valt, is indrukwekkend. Meer dan veertig activiteiten, verspreid over drie dagen, met voor ieder wat wils, van muziek en literatuur tot sport, spel en straatanimatie.

Vrijdag wordt de stripmuur van Bert Bibber en Piet Pienter, aan bibliotheek Arena, officieel ingehuldigd. Diezelfde dag vindt er ook een buurtpicknick plaats, een gezamenlijke kooksessie en muziektheater op het Arenaplein.

Zaterdag is er dan de wedstrijd taartbakken, waarbij een volksjury de best gebakken taart verkiest. Er is muziektheater, knutselworkshops en ook het zwembad pakt uit met enkele leuke activiteiten.

Zondag kan wie dat wil de Arenawijk, of hoe die er voor de bewoners zou moeten uitzien, nabouwen in het computerspelletje Minecraft. Er wordt een grote rommelmarkt georganiseerd, er strijkt een kindercaravan neer en ook optredens en acrobatieshows staan op het programma.

Wandelen op Braemboulevard

Daarnaast is er nog een waslijst aan andere activiteiten, zoals de (uitverkochte) wandelingen op de Braemboulevard die voor het eerst toegankelijk is voor het publiek. Ook Vitalski is aanwezig met zijn absurde voorstelling Arena Dystopia.

“Vanuit het district proberen we niet alleen cultuur te brengen in het cultuurcentrum, maar in heel Deurne”, zegt districtsschepen van Cultuur, Ariane Van Dooren. “Pop-up Tuba, op de Turnhoutsebaan, was meer dan geslaagd en ook Arena Utopia is een mooi voorbeeld van hoe we cultuur naar de Deurnse wijken kunnen brengen. We dromen nu al van een festival in Deurne-Noord volgend jaar.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio