Eerste ‘slachtoffer’ Sorry voor Alles: opeens sta je in een tv-studio na megacomplot in je leven

Eerste ‘slachtoffer’ Sorry voor Alles: opeens sta je in een tv-studio na megacomplot in je leven

Print

Stel: je leven wordt overgenomen zonder dat je het zelf weet. Alles wordt achter de schermen in scène gezet en verborgen camera’s volgen elke beweging die je maakt. Hoe zou jij reageren? Dat is het concept van ‘Sorry voor alles’, het nieuwe Eén-programma dat zondagavond een eerste ‘slachtoffer’ liet opdraven.

Opgelet, spoileralert. Lees niet verder als u de eerste aflevering van 'Sorry voor alles' nog wil bekijken!

De 23-jarige studente Ann-Sophie De Jonckheere uit Loppem dacht dat ze met haar vriend Jonas op hotel ging, maar eigenlijk stapte ze een tv-studio binnen waarin presentator Adriaan Van den Hoof haar zat op te wachten. Net als heel wat familie en vrienden, die allemaal mee in het complot zaten.

Vals programma

Enkele maanden geleden hadden Ann-Sophie en een vriendin zich ingeschreven voor een nieuw programma van de VRT. Na een selectieprocedure kregen de twee echter te horen dat ze niet geselecteerd waren. “Doodjammer”, vond Ann-Sophie. Toen wist ze echter nog niet dat het programma eigenlijk een lokmiddel was voor een heel ander programma. Eén waar ze zonder het zelf te beseffen wel aan zou deelnemen.

Niets van wat Ann-Sophie de voorbije maand had meegemaakt, was echt. Maar hoeveel wist de West-Vlaamse nog over de vreemdste maand uit haar leven? En wat was nu precies in scène gezet en wat was wel echt? Presentator Adriaan Van den Hoof zou het testen. Als ze het goed deed, kon Ann-Sophie heel wat mooie – speciaal op haar maat gekozen – prijzen winnen:

  • 1.800 Ferrero Rochers
  • Een paal om aan te paaldansen (een hobby van haar)
  • Haar motorrijbewijs wordt betaald
  • Budget om samen met vriendin ergens te overnachten “en gigantisch veel te shoppen”.
  • De allernieuwste smartphone én tablet
  • Tot slot de hoofdprijs: een roadtrip door de Verenigde Staten.

Stijladvies van Jani

In de eerste ronde test Van den Hoof of Ann-Sophie wel een vrouw van haar woord is. Tijdens de selectie van het valse programma had ze onder meer gezegd dat ze “nooit ofte nimmer” de kleurencombinatie rood-oranje-groen zou dragen. Maar is dat wel zo? Ook als een zekere Jani Kazaltzis het anders zegt?

Niet dus.

Al had de modegoeroe wel meteen spijt van zijn bedrog. “Ze lijkt op iemand die ontslagen is in Plopsaland. Ik brand in de hel. Dat was zo een toffe en ik heb die zo mottig gemaakt.”

Meebrullen met Rammstein

Vervolgens krijgt Ann-Sophie enkele vragen voorgeschoteld waarvan de antwoorden de voorbije maand op een of andere manier in haar leven geplaatst zijn. Zo werd ze tijdens een bezoekje aan de kust voortdurend geconfronteerd werd met het woord “zeepaardje”. Iets wat ze zich gelukkig nog kon herinneren als Van den Hoof vraagt “welke vis de traagste ter wereld is”.

Ook het nummer 'Amerika' van Rammstein kan ze nog perfect meezingen. Uit volle borst zelfs, zo blijkt.

De oma van Roel Vanderstukken

Ann-Sophie doet af en toe dienst als promomeisje. De voorbije maand moest ze opdraven op een feestje van zanger en acteur Roel Vanderstukken. Ook daar maakte ze heel wat bizarre dingen mee. Of ze de gasten wilde begroeten met een slang rond haar nek? Of ze even in een sarcofaag wilde gaan zitten en er pas uitkomen als Vanderstukken zijn nieuwe single had gezongen (wat hij nooit zou doen)? Of dat ze zijn oma wilde doen geloven dat zij en Roel een koppeltje vormden?

Maar hoe zou Ann-Sophie reageren op al die vragen? Drie kennissen van haar moesten het correct inschatten wilde ze punten verzamelen.

Getuige op huwelijk beste vriendin

Na dat alles nog inschatten wat er de voorbije maand écht gebeurd was, is bijna onbegonnen werd. Zeker als je moet kiezen tussen pakweg volgende stellingen: A. Je vriend Jonas heeft eigenlijk al een maand nieuw werk – B. Het bedrijf waar jij al een maand werkt, bestaat eigenlijk niet – C. Je was getuige op een fake huwelijk.

Het laatste klopte, maar Ann-Sophie barst in tranen uit als haar vriendin haar tijdens de uitzending excuseert voor het bedrog en haar vervolgens vraagt of ze getuige wil zijn als ze echt gaat trouwen.

In de vijfde en laatste ronde krijgt Ann-Sophie nog een hele reeks vragen over alle filmpjes waarmee ze tijdens de uitzending geconfronteerd is geworden. Om de hoofdprijs nog binnen te halen, moet ze tien goede antwoorden geven binnen de 60 seconden.

Na een razendspannende finale doet ze dat ook. United States of America, Ann-Sophie komt eraan!

'Sorry voor alles', vanaf nu elke zondagavond op Eén, vanaf 20.35 uur.

MEEST RECENT