Antwerpse muziekscene rouwt om bassist Lenn Dauphin (42)

Foto: BELGA

Antwerpse muziekscene rouwt om bassist Lenn Dauphin (42)

Print
Antwerpen -

De Antwerpse muziekscene moet voort zonder Lenn Dauphin. Die veelzijdige bassist, die bij tal van bekende groepen heeft gespeeld, is woensdagochtend overleden.

Lenn Dauphin was een veelgevraagd en graag gezien muzikant in het Antwerpse muziekmilieu. De voorbije twee decennia speelde hij in tal van groepen, waaronder Stanton, Stijn, The Mighty Quiffs, Fixkes en Traktor. In 2009 begeleidde hij nog de Belgische Eurovisiesongfestival-vertegenwoordiger Patrick Ouchène, de Elvis-lookalike met wie Dauphin ook in de groep Runnin’ Wild zat.

“Lenn was een heel goede bassist en een virtuoze contrabassist. Hij werd veel gevraagd omdat hij altijd enthousiast was en iedereen kon charmeren”, looft Bjorn Eriksson, die met Dauphin heeft samengewerkt voor de soundtrack van de film The Broken Circle Breakdown en in de groepen Maxon Blewitt, Les Blauw en Hank Van Damme.

Fotograaf

Fotograferen is een talent dat Lenn Dauphin de jongste jaren bij zichzelf had ontdekt. “Naar het voorbeeld van zijn vader, de bekende fotograaf Gerald Dauphin. Fotografie, muziek, skaten én zijn jonge dochter; dat waren zijn grote passies. Echt, ik heb alleen maar goeie herinneringen aan hem”, zegt Kris Diels alias Halve Neuro.

Lenn Dauphin was twee weken geleden na een ongelukkige val op zijn appartement in het ziekenhuis opgenomen. Daar is hij woensdagochtend op 42-jarige leeftijd overleden.

Oog voor beeld

“Dat Lenn bij zo veel muzikanten geliefd was, heeft me verrast”, reageert zijn moeder, Frieda Dauphin-Verhees. “Hij was niet alleen met muziek bezig. Lenn was eigenlijk graficus. Hij had een oog voor beeld. De jongste tijd fotografeerde hij veel, maar hij tekende ook graag.” Lenn was ook de neef van Antwerps schepen van Cultuur Philip Heylen.

De uitvaart vindt volgende week vrijdag plaats, in de Sint-Pauluskerk op de Veemarkt. “Hoewel ik zelf niet gelovig ben en Lenn wordt verast. Maar de pastoor van die kerk is heel ruimdenkend en kan ook voor niet-gelovigen preken”, verduidelijkt zijn moeder.

Lees donderdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen - editie Stad

MEEST RECENT