© WAS

Ook Nieuw-Borgerhout, Deurne en Bist in Wilrijk krijgen camera’s

48 nieuwe camera’s op komst in Antwerpen

Vanaf het einde van dit jaar zullen 48 nieuwe politiecamera’s geïnstalleerd worden in Deurne en Borgerhout extra muros. Ook op de Bist in Wilrijk komt een nieuwe camera. Dit jaar ging al 1,3 miljoen euro naar cameratoezicht in de stad Antwerpen.

SAM REYNTJENS

De installatie van de 48 nieuwe camera’s is meteen ook de grootste uitbreiding van het cameranetwerk. Ze past in het beleid dat het huidige stadsbestuur in haar bestuursakkoord zette. “Sinds de huidige legislatuur is het aantal camera’s in de stad meer dan verdubbeld”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Bijna verdriedubbeld zelfs.”

Voor het eerst wordt het netwerk nu ook uitgebreid buiten de Ring. “Er komt een camera op de Bist in Wilrijk”, aldus De Wever. “De afgelopen jaren is daar verschillende keren een tijdelijke camera geplaatst om specifieke evenementen en overlast op te volgen. Een vaste camera zorgt voor meer informatie en is goedkoper.”

Deurne en Borgerhout

Ook in Borgerhout extra muros komen zes camera’s, die zullen aansluiten op het ANPR-netwerk dat ter hoogte van de Noordersingel uitgerold zal worden. De grootste hap gaat echter naar Deurne. Daar zullen, verspreid over het hele district, 41 nieuwe camera’s opgehangen worden. “Alle hotspots van Deurne krijgen cameratoezicht”, aldus districtsvoorzitter Tjerk Sekeris (N-VA).

Als de installatie van deze camera’s, en van de 44 camera’s in Oud-Berchem en Antwerpen-Zuid, voltooid is, zullen in Antwerpen 308 politiecamera’s hangen. Aan dat netwerk hangt natuurlijk ook een prijskaartje. Dit jaar investeerde de stad 1,3 miljoen euro in haar camerabewaking.

Lees donderdag het hele artikel in Gazet van Antwerpen - editie Stad

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER