Antwerpse tv-productie ‘Helden van Hier’ krijgt Duitse remake

De beelden gemaakt door een camera op de helm van een brandweerman geven de realityreeks een uniek perspectief. Foto: vtm

Antwerpse tv-productie ‘Helden van Hier’ krijgt Duitse remake

Print

De VTM-reeks Helden van Hier: Door het Vuur krijgt een Duitse remake. De opnames van Feuer und Flamme zijn net van start gegaan. Ook Nederland toont interesse.

Helden van Hier, een realityreeks over de brandweer in Gent, is een productie van het Antwerpse productiehuis Geronimo. Het bedrijf op het Eilandje maakte eerder Flying Doctors en Missie Mosango. De Duitse zender WDR kocht het format aan voor een eigen versie. De reeks Feuer und Flamme wordt opgenomen bij een brandweerpost in Keulen.

Ook met Nederland lopen gesprekken over een lokale versie en op de Oostenrijkse tv waren de zes VTM-afleveringen te zien in een gedubde versie.

Dat een Vlaams realityconcept aan het buitenland wordt verkocht, is uitzonderlijk. “Ik denk dat buitenlandse zenders onder de indruk zijn van onze filmische aanpak en vooral van onze technische kennis”, zegt Emmanuel Vanderjeugd van Geronimo. “Speciaal voor de reeks ontwikkelden we met een Nederlands bedrijf een vuurvaste camera, die op de helm van een brandweerman kan geplaatst worden? op die manier kan de kijker middenin een brand kan meekijken. Een uniek perspectief. En dat trekt zenders over de streep.”

Feuer und Flamme zal begin 2017 worden uitgezonden. Bij Geronimo is ook een eerste spin-off in de maak: In de Lucht, een reeks waarin de hulpverleners van de MUG-helikopter in het zuiden van West-Vlaanderen van dichtbij gevolgd worden.

MEEST RECENT