© JAA

Funky foodbar Somad opent in Schilde

Wie de Kerkstraat inrijdt, kan sinds deze week niet om Somad heen. “Zeg vooral geen broodjeszaak tegen onze foodbar”, aldus de twee hartsvriendinnen Katia Vermeulen en Nancy Landerwyn, die de nieuwe eettent uitbaten.

Jan Auman

Katia (46) en Nancy (48) kennen elkaar al van toen ze als zesjarigen sierlijke pirouettes maakten op hun rolschaatsen. Het klikte ook buiten de schaatsbaan. Er ontstond een hechte vriendschap die tot vandaag voortduurt. “Ook onze echtgenoten Peter en Michel, allebei filiaalhouder van ING-bank, werden kameraden. We groeiden op in Merksem en Schoten, maar wonen nu allemaal in Schilde met onze kinderen”, vertelt Katia.

Nancy baatte jarenlang een schoonheidssalon uit in Schoten. Katia stond haar mannetje als scheepvaartbediende bij een rederij. “Op de après-ski tijdens een van onze gezamenlijke wintersportvakanties zaten we te brainstormen over de troeven van de mooie nieuwe winkelpanden op de hoek van de Kerkstraat en Moerstraat in ’s-Gravenwezel. Uiteindelijk besloten we zelf het roer professioneel om te gooien en onze lang gekoesterde foodbar-droom daar te verwezenlijken”, aldus de twee onderneemsters.

Het letterwoord Somad komt van Soul Made. Dit is dus een funky foodbar en geen ‘ordinaire’ broodjeszaak. “Geen smoskes of kip curry als beleg hier”, licht Katia het Somad-concept toe. “In ons logo staat een indianententje. Het geeft aan dat we verder kijken dan de gemiddelde broodjeszaak.”

Vers en gezond staan voorop bij de selectie van de Somad-gerechten. Daarom ook dat de kaart beperkt is, al spreken we beter van bord, want daarop krijten de rolschaatsvriendinnen dagelijks het aanbod van de dag. Zullen daar geregeld op verschijnen: zelfgemaakte humus-, quinoa-, rode biet- en tonijnsla, wrap met zalm en het huisbeleg Somad gemaakt van pesto, rucola, zongedroogde tomaten, pijnboompitten, mozzarella en gerookte ham, dit alles gereserveerd op toast, brood of bagel. “We hebben ook telkens een dagverse soep in de aanbieding, net als pasta met saus van kippengehakt. In het drankenaanbod zitten heel wat gezonde sappen.

Somad is elke dag open van 8 tot 16u en op zaterdag van 9 tot 14u.

Foodbar Somad, Kerkstraat 1 in ’s-Gravenwezel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners