© Shutterstock

Dit zijn de meest productieve uren van de dag

Opstaan en er niet meteen invliegen? Volgens gedragsspecialist Dan Ariely verlies je zo de twee meest productieve uren van de dag. Dat zegt hij in de vraagrubriek ‘Ask me Anything’ op het sociale netwerk Reddit.

vwh

Blijf jij nog even liggen als de wekker gaat om daarna heel traag uit bed te rollen, rustig je e-mails en de krant te lezen en een kijkje te nemen wat er is gebeurd op je favoriete sociale netwerken? Dan verspil je volgens Dan Ariely kostbare tijd.

De eerste twee uur dat we goed wakker zijn, zijn volgens hem onze meest productieve uren van de hele dag. “Deze twee meest productieve uren tijd niet besteden aan hoog cognitieve activiteiten is een van de grootste fouten die mensen maken wat betreft time management. Ik betrap mezelf erop dat ik na het ontwaken vaak e-mails beantwoord en rondneus op Twitter. Moesten we die kostbare uren kunnen redden, dan zouden de pogingen om te bereiken wat we echt willen succesvoller zijn”, klinkt het.

Volgens Ariely is er ook een gouden tip die je kan toepassen om het beste uit die productieve uren te halen. Beslis de avond ervoor al wat je de volgende ochtend gedaan wil krijgen, zo kan je er na het opstaan meteen aan beginnen. Natuurlijk hoef je niet constant hard na te denken, maar houd je ontspanningsmomenten voor later op de dag.

MEER OVER Fit & Gezond