Politie geeft beelden vrij van grootschalige antiterreuroefening

Afgelopen nacht hebben de politie, Snelle Respons Teams, het BBT, hulpdiensten en Defensie een grootschalige antiterreuroefening gehouden in de omgeving van de Meir en de Groenplaats in Antwerpen. Onder meer in premetrostation Meir werd een schietincident gesimuleerd met onder meer politiemensen en tientallen figuranten. Op beelden die de politie heeft vrijgegeven is te zien hoe enkele ‘gemaskerde en gewapende terroristen’ het metrostation onveilig maken, terwijl de politie de aanwezigen probeert te evacueren.

JoRo

Meir afgesloten voor grootschalige antiterreuroefening

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

1 / 13
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De omgeving van de Meir en de Groenplaats was in de nacht van maandag op dinsdag een tijdlang afgesloten voor een grote antiterreuroefening. Daarbij werd een schietincident gesimuleerd met meerdere gewonden. De politie waarschuwde kort vooraf dat er knallen te horen zouden zijn en beantwoordde ook meldingen van ongeruste burgers.

De politie, Snelle Respons Teams, het BBT, hulpdiensten en Defensie namen deel aan de actie, die rond 1 uur van start ging in premetrostation Meir en tot 3 uur duurde. Ook politiemensen in opleiding, van Campus Vesta, deden mee.

“Samen met enkele tientallen figuranten werd een scenario ingeoefend. Daarbij gebeurde er onder andere een schietincident in de premetrostations Meir en Groenplaats. Er vielen zogezegd meerdere gewonden die moesten verzorgd worden door de medische diensten. Ook de brandweer en militairen van Defensie namen deel aan de oefening”, meldt de politie.

De oefening werd kort voor de start via Twitter aangekondigd, onder meer met de oproep “voor je eigen veiligheid” de locatie te mijden. Ongeruste burgers kregen via Twitter ook onmiddellijk een antwoord, klinkt het. Het nachtelijke uur en de stadssetting waren volgens de politie nodig om realistisch te kunnen oefenen, zonder het openbare leven te verstoren.

Er volgt nog een nabespreking, waarbij leerpunten in kaart worden gebracht, samen met de dienst Noodplanning van de stad Antwerpen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio