© AFP

Gianni Meersman trekt naar Frans team Fortuneo-Vital Concept

Gianni Meersman trekt naar het Franse Fortuneo-Vital Concept. De 30-jarige West-Vlaming kreeg geen nieuw contract bij Etixx-Quick Step na vier seizoenen in dienst van Lefevere te hebben gereden. Meersman zit momenteel in Spanje, waar hij geniet van een rustdag in de Vuelta waarin hij al twee ritten won en de groene trui mocht dragen.

Fortuneo-Vital Concep zijn de twee hoofdsponsors van die pro-continentale ploeg die altijd wel een wildcard krijgen voor de Tour. Meersman werd al gevormd in Frankrijk bij de FDJ-ploeg van Madiot en nu trekt hij dus naar de ploeg van Emmanuel Hubert.

“Het team toonde al snel interesse en dat raakte me”, aldus Meersman. “Mijn verwachtingen en die van het team komen met elkaar overeen. Ik bleef de voorbije dagen in contact met Emmanuel Hubert en gaf hem mijn woord, mijn twee overwinningen in de Vuelta veranderen daar niets aan. Dit is een competitief team waar ik de vrijheid krijg om zelf mijn kans te gaan. Het programma is zeer interessant, ik denk aan wedstrijden in de Coupe de France maar ook aan de Tour de France. Het management liet me verstaan dat ze in mij geloven, het vertrouwen van het personeel en teamgenoten is erg belangrijk. Het is na FDJ mijn tweede Frans team: toen sprak ik geen woord Frans maar dat is nu veel beter. Mijn vrouw is lerares Frans, dus als ik niet alles versta kan ik het haar vragen.” (lacht)

“De komst van Gianni is heel goed nieuws voor het team”, aldus manager Emmanuel Hubert. “Het is een ervaren renner met tal van overwinningen in de Pro Tour. Zijn palmares spreekt voor zich: het winnen van twee etappes in de Vuelta is niet niets, maar hij won ook de Ronde van Romandië en de Ronde van Catalonië. Wij zijn blij met de keuze van Gianni. Het was erg druk, maar hij verkoos een sportief project wat betekent dat hij nog steeds zeer gemotiveerd is om races te winnen.”

Meer sportnieuws