Vlaams Belang hekelt “zoveelste rondje flipfloppen van Bart De Wever”

Foto: BELGA

Vlaams Belang hekelt “zoveelste rondje flipfloppen van Bart De Wever”

Print

Het Vlaams Belang haalt uit naar het standpunt van het N-VA-partijbestuur over de boerkini. “De partij beweert zelf principieel tegen de boerkini gekant te zijn, maar zal toch de nodige stappen niet zetten om zo een verbod in te voeren. Een zoveelste rondje flipfloppen van Bart De Wever”, vindt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Hij herinnert eraan dat N-VA-parlementslid Nadia Sminate in navolging van de hele discussie in Frankrijk over een boerkiniverbod een voorstel lanceerde om ook in België een gelijkaardig verbod in te voeren. Een voorstel waar Vlaams Belang zich wel in kan vinden, aldus Van Grieken. “De boerkini staat symbool voor de onderdrukking en tweederangspositie van de vrouw binnen de radicale islam. Wie gelooft in het dragen van een hidjab of boerkini, gelooft in de sharia en op basis van de sharia worden vrouwen rechten ontnomen”, stelt hij maandag in een mededeling.

Volgens de Vlaams Belang-voorzitter zou het de N-VA dan sieren om voet bij stuk te houden en effectief werk te maken van een boerkiniverbod. Maar zijn N-VA-collega verklaarde maandag dat zijn partij niet meer achter een boerkiniverbod te staan. “Het lijkt erop dat de N-VA ook in het boerkinidebat grossiert in grote woorden, maar het laat afweten eens er daadkracht verwacht wordt”, besluit Tom Van Grieken.

.

Nu in het nieuws