Lichaam vermist jongetje (8) gevonden in Samber

Print

Reddingswerkers hebben maandagnamiddag het lichaam gevonden van de achtjarige Anthony in de Samber. ­­ Het jongetje viel afgelopen zaterdag uit een plezierbootje en sindsdien ontbrak elk spoor.

gelopen zaterdag organiseerden duikers van de Civiele Bescherming grootschalige zoekacties maar dat leverde niets op. Het zoeken werd zondag hervat met de hulp van twee ploegen van de zeevaartpolitie van Zeebrugge. De sluizen werden gesloten en het scheepvaartverkeer werd stilgelegd om de zoektocht niet te hinderen. Een sonar heeft de bodem van de Samber onderzocht, maar ook zonder resultaat.

Maandagochtend werd een nieuwe zoekactie georganiseerd en kort na de middag werd het lichaam van Anthony, een achtjarige jongen, gevonden in de rivier de Samber, aan de Rue Du Halagne.

Lichaam vermist jongetje (8) gevonden in Samber
Foto: BELGA

Onvrijwillige doodslag

Anthony maakte afgelopen weekend samen met zijn ouders een boottochtje op de Samber toen hij plots uit de boot viel. Toen de ouders de verdwijnen ontdekten, verwittigden ze de politie. Het parket van Charleroi opende een onderzoek naar de ouders van onvrijwillige doodslag wegens gebrek aan toezicht of voorzichtigheid.

Uit het eerste verhoor van de ouders blijkt dat Anthony aan het spelen was, uitgleed en overboord sloeg. Een jonger meisje zou getuigen zijn geweest van het incident, maar de ouders zelf hadden de verdwijning van hun zoontje pas na enkele minuten door. Hierdoor konden ze de exacte locatie van het incident, ter hoogte van Lobbes, niet aanwijzen.

Nu in het nieuws