© koen fasseur

© koen fasseur

1 / 2

Lesley-Ann Poppe heeft al 150 nieuwe leerlingen

Veel mooi en bekend volk zakte zondagavond af naar de Meir voor de opening van de Beauty Academy van Lesley-Ann Poppe. Die telt intussen al 150 inschrijvingen. “Een onverhoopt succes!”

dbw

Op de vierde verdieping van een statig pand op de Meir opende zondag de Beauty Academy van Lesley-Ann Poppe en diens partner Kevin Byron de deuren. In de voormiddag stond er een opendeurdag op het programma en ’s avonds werden tal van bekende genodigden uitgenodigd om een glaasje te komen drinken. Onder hen voormalige Miss Belgiës, zoals Joke Van de Velde, Cilou Annys en Véronique De Kock. Maar ook andere BV’s, zoals Inge Moerenhout en Kelly Pfaff. Die laatste twee worden in de toekomst lesgever aan de academie van Poppe.

Tien jaar ervaring

“Ik ben het in de eerste plaats in mijn eigen omgeving gaan zoeken”, lacht Poppe. “Toch hebben al onze lesgevers minstens tien jaar ervaring in hun vak.” Vorig jaar stapte Lesley-Ann Poppe nog uit de nabijgelegen Schoonheidsschool, die ze samen met haar ex-man runde. Nu gaat ze met veel ambitie de concurrentie aan. “Door mijn ervaring weet ik waar er verbeteringen mogelijk zijn”, zegt ze. “Een automatisch inschrijvingssysteem en goedkopere pop-uplocaties zijn twee manieren om te beknibbelen op het inschrijvingsgeld. Op die manier zijn we de helft goedkoper dan vergelijkbare academies.” Op korte tijd wist de Beauty Academy niet minder dan 150 cursisten aan te trekken. “Een onverhoopt succes”, zegt Poppe. “Aanvankelijk mikten we op een honderdtal inschrijvingen, maar door de grote toeloop moeten we overwegen om ons contract op de Meir te verlengen. Normaal zouden we hier maar vijf maanden blijven, maar mogelijk komen er daar nog drie bij.”

Op termijn reiken de ambities van Poppe nog een eind verder. “Als dit concept blijft aanslaan, gaan we voor academies in alle grote Vlaamse steden”, zegt ze. “Maar Antwerpen blijft uiteraard onze thuisstad. Ook onze volgende vestiging hier moet op een absolute toplocatie verrijzen. Waarom zou het niet mogelijk zijn om ons op een boot te vestigen of om een plaats in het MAS te veroveren?”

Nu in het nieuws