Tram 12 en 24 rijden binnenkort tot Melkmarkt

Foto: Patrick De Roo

Tram 12 en 24 rijden binnenkort tot Melkmarkt

Print
Antwerpen / Antwerpen 2060 - De Lijn heeft een nieuw tramplan gelanceerd dat voortvloeit uit de werkzaamheden aan de Noorderlijn. Tram 12 en 24 wijzigen volgend jaar allebei van tracé, met Melkmarkt als eindhalte.

Vanaf juni volgend jaar rijdt tram 12 naar de Melkmarkt in plaats van naar het justitiepaleis aan de Bolivarplaats. Vanaf september 2017 rijdt ook tram 24 naar de Melkmarkt, in plaats van naar het Schoonselhof. “Dat duurt nog even, maar we merkten dat er bij ons infopunt veel vragen komen over de tramlijnen, en hoe die in de toekomst zullen rijden”, zegt Eva De Wolf van De Lijn.

De veranderingen vloeien voort uit de werkzaamheden aan de Noorderlijn. Tram 10 gaat vanaf de Noordersingel onder de grond door de reuzenpijp, en zal ook onder de Rooseveltplaats door richting Leien gaan en ter hoogte van de Nationale Bank weer naar boven komen. Daardoor is de Melkmarkt geen haalbare eindhalte meer, en rijdt de 10 door naar P+R Schoonselhof. Tram 8 wordt verlengd en rijdt vanaf het Astridplein door de nieuwe tunnel richting Zuidstation, de richting dus waar lijn 12 en 24 nu nog naartoe gaan.

Alleen tram 24 zal Deurne nog bovengronds verbinden met het centrum. Tram 6 zal doorrijden naar P+R Luchtbal, waar ook tram 7 stopt. “Niet alles verandert tegelijk”, zegt Eva De Wolf van De Lijn. “Het gebeurt stap voor stap en het is work in progress. Bij iedere verandering zullen we duidelijk communiceren. Het zijn vooral de nummers die wijzigen, maar alle haltes blijven bediend.”

Nu in het nieuws