Jonge ondernemer herstelt iPhones bij klanten thuis

Print
Berchem -

Joachim Badejoh (23) uit Berchem herstelt met zijn bedrijfje Ori Omi iPhones bij klanten thuis. “Dan moeten ze zich niet verplaatsen en zijn ze zeker dat ik niet in hun privégegevens neus.”

“We herstellen de iPhones van klanten op de plaats die zij willen: bij hen thuis, op hun werk of ergens anders”, zegt Badejoh. “Dan kan de klant ons controleren. Want niet iedereen heeft een positieve ervaring met een bedrijf dat telefoons herstelt. Een meisje vertelde me zelfs dat een herstelbedrijf de foto’s op haar toestel tot 2013 had teruggescrold. De hersteller had in haar telefoon zitten rondneuzen.”

Inmiddels heeft Badejoh al drie medewerkers aangetrokken. “We doen herstellingen in de Antwerpse binnenstad en in de districten. De herstelling van een iPhone duurt zo’n halfuur. De klant kan zich naast mij zetten, zodat hij zeker weet dat ik zijn privacy respecteer. We doen de herstellingen in Groot-Antwerpen en Brasschaat. Midden september starten we ook in Lier.”

Kan Badejoh van zijn bedrijfje leven? “Nog niet”, zegt hij. “We zijn nu enkele maanden bezig en doen een tot vier herstellingen per dag. Het geld dat we verdienen, investeren we in reserveonderdelen. In het prille begin van onze zaak was het al voldoende om vijf iPhone-schermen op overschot te hebben. Vandaag hebben we een reserve van minstens twintig schermen nodig.”

Wat kost zo’n herstelling? “De meeste klanten willen dat we het scherm van hun iPhone repareren. Voor een iPhone 6 kost dat 179 euro. Een nieuw scherm voor een iPhone 5 kost 119 euro”, zegt Badejoh. “De service en het transport zijn in die prijzen inbegrepen. In 95% van de gevallen kunnen we de telefoon herstellen. Alleen grote schade aan het moederbord is moeilijk op te lossen. Voor die problemen werken we met een Nederlandse firma.”

www.oriomi.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio