© Belga

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Jongen (8) valt van plezierboot in Samber: onderzoek naar ouders voor onvrijwillige doodslag

Een kind van acht jaar oud is zaterdag van een plezierboot in de rivier de Samber gevallen. De zoekactie werd zondag om 17 uur zonder resultaat gestaakt. Het parket van Charleroi opent een onderzoek naar de ouders voor onvrijwillige doodslag.

Het incident gebeurde in het Henegouwse Lobbes, kort bij de stad Thuin. Uit het eerste verhoor van de ouders blijkt dat Anthony aan het spelen was aan boord van de boot en dan is uitgegleden. Een jonger meisje zou getuige zijn geweest van het incident, maar de ouders zelf hadden de verdwijning van hun zoontje pas na enkele minuten door. Hierdoor konden ze de exacte locatie van het incident, ter hoogte van Lobbes, niet aanwijzen.

Zaterdag zochten duikers van de brandweer tot middernacht, maar zonder resultaat. De zoekactie werd zondag hervat met de hulp van twee ploegen van de zeevaartpolitie van Zeebrugge. De sluizen werden gesloten en het scheepvaartverkeer werd stilgelegd om de zoektocht niet te hinderen. Een sonar heeft de bodem van de Samber onderzocht, maar voorlopig zonder resultaat.

Het parket van Charleroi bevestigt dat een onderzoek wordt geopend naar de ouders voor onvrijwillige doodslag wegen gebrek aan toezicht of voorzichtigheid. Eerst was sprake van een peuter van twee jaar oud, maar het gaat om een achtjarige jongen.