© ss

“Franse vrouw in monokini aangevallen, geslagen en uitgekleed”

De gemoederen raken ernstig verhit in Frankrijk. In dezelfde week dat vrouwen op strand worden verplicht hun boerkini uit te doen, zou donderdag een vrouw in monokini zijn aangevallen door een groep adolescenten. Dat melden verschillende lokale Franse media op basis van verslagen van getuigen.

jva

De feiten zouden zich donderdagavond omstreeks 19 uur hebben voorgedaan aan een zwemvjiver met strand in Châteauneuf-sur-Charente. Volgens de overlevering van getuigen stond een vrouw van 26 jaar in monokini, dus met enkel een slip aan en de borsten bloot, aan de rand van het meer. Ze raakte in discussie met een moeder van een klein meisje. De moeder vond de verschijning van de jongedame ongepast omdat er veel kinderen in de buurt waren.

“Kinderen in de buurt”

De vrouw in monokini antwoordde echter dat ze eerder twee andere vrouwen met de borsten bloot had zien zonnen en weigerde een bovenstuk aan te doen. Getuigen vertellen hoe de vrouwen heftig begonnen te discussiëren en gesticuleren, tot de moeder bijval kreeg van een zestal adolescenten en het incident uit de hand liep.

De adolescenten duwden de vrouw in monokini omver en gingen haar te lijf. Ook haar vriend en een omstaander, die de vrouw in de discussie ter hulp waren gekomen, deelden in de klappen. In het gevecht zou iemand het broekje van de vrouw hebben gescheurd, waardoor ze helemaal naakt kwam te staan. Pas toen de vrouw een bloedneus kreeg, zou de aanval zijn stilgelegd en kon de vrouw met haar familie ontsnappen.

Geen officiële klacht

Enkele getuigen verwittigden vervolgens enkele agenten. De lokale politie bevestigt dit verhaal, maar voegt er ook aan toe dat er nog geen officiële klacht is ingediend. Ook de identiteit van de agressors van de vrouw in monokini is niet gekend.

Het voorval veroorzaakte intussen wel al heel wat ophef op sociale media. Ook zou een anonieme getuigenis van de jonge vrouw in monokini circuleren.

Vastgoed

Jobs in de regio