Proces tegen ex-televisiepresentator Frank Masmeijer start op 21 september

Frank Masmeijer. Foto: sl

Proces tegen ex-televisiepresentator Frank Masmeijer start op 21 september

Print

De raadkamer in Antwerpen heeft beslist om de Nederlandse ex-televisiepresentator Frank Masmeijer (55) en tientallen andere beklaagden te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Op 21 september zal het proces van start gaan in het justitiepaleis in Antwerpen. Die woensdag zal tijdens een inleidende zitting de agenda voor de loop van de hele rechtszaak vastgelegd worden.

Het dossier rond Masmeijer gaat over de invoer van 467 kilogram cocaïne via de Antwerpse haven. Tijdens het onderzoek werd het dossier samengevoegd met het dossier van cocaïne smokkelende binnenschippers en met een dossier van uithalers van cocaïne.

Masmeijer, die in 2014 in de boeien werd geslagen, ontkent tot op heden zijn betrokkenheid. Dat hij na een mislukte uithaling van de drugs in elkaar geslagen werd ontkent hij eveneens, zijn verwondingen liep hij naar eigen zeggen op tijdens een carjacking.

Masmeijer raakte in Nederland bekend als semi-profvoetballer en later televisiepresentator. Tussen 1985 en 1994 was hij het gezicht van televisiezender NCRV. Toen die carrière ten einde kwam stortte Masmeijer zich op de horeca in het Antwerpse. Zonder succes evenwel, al zijn zaken gingen al snel failliet.