© LDN

© LDN

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een van oudste schoolgebouwen van Vlaanderen gerenoveerd

De PTS Campus Mechelen neemt bij de start van het nieuwe schooljaar, na een renovatie van bijna twee jaar, nieuwe lokalen in de opgefriste vleugel aan de Antwerpsesteenweg in gebruik.

Leo De Nijn

Het campushuis is een van de oudste schoolgebouwen van Vlaanderen. Het dateert uit 1930 en was dringend aan restauratie toe. “We hebben het gerestaureerd met respect voor het historische erfgoed. Met dit renovatieproject komt er ook een einde aan het lesgeven in klascontainers”, vertelt directeur Heidi Schreudens.

De leerlingen van de afdeling Groendecoratie starten het nieuwe schooljaar met een nieuwe praktijklokaal. De leerlingen uit de eerste en tweede graad wijden donderdag 1 september een splinternieuw labo natuurwetenschappen in. In de vijf vernieuwde klaslokalen krijgen de leerlingen Tuinbouw hun theorielessen. In totaal zullen 160 leerlingen theorie- en/of praktijklessen volgen in de opgekalefaterde vleugel.

De inschrijvingen bij PTS campus zijn nog volop bezig. “We zijn de 400 voorbij. Het aantal leerlingen stijgt en nu met de capaciteitsuitbreiding zitten we zeer goed voor de toekomst. Ons studieaanbod steunt op drie pijlers: tuinbouw, techniek en wetenschappen”, besluit de PTS-directeur.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio