Ranieri verrast: “We zijn de outsider in poule met Club Brugge”

Nuno Espirito Santo, Caludia Ranieri en Stale Solbakken Foto: rr

Ranieri verrast: “We zijn de outsider in poule met Club Brugge”

Print
Leicester-coach Claudio Ranieri deed na afloop van de loting voor de groepsfase van de Champions League een verrassende uitspraak. “Ik zie ons als outsider in groep G”, verklaarde de Italiaan, die Leicester vorig jaar naar de Premier League-titel loodste.

Leicester City is net als FC Porto en FC Kopenhagen één van de tegenstanders van Club Brugge in groep G. Lees hier alles over de loting.

“Ik zie ons als de outsider”, opende Ranieri. “We zullen alles moeten geven en top moeten zijn om onze supporters zeges te bezorgen. Vorig seizoen was fantastisch, maar we willen nu meer. We hebben in de Champions League de kans om onze kwaliteiten te tonen. Er wachten ons drie moeilijke uitmatchen, maar in eigen huis kunnen we, met de hulp van onze supporters, altijd een tikje meer.”

Bij Porto-coach Nuno Espirito Santo klonk een duidelijk ander geluid. “Wie er in de groep zit, maakt mij niet uit. Wij zijn FC Porto en wij zijn altijd kandidaat om door te gaan naar de tweede ronde. We treffen met Leicester, Club Brugge en Kopenhagen drie kampioenen, maar ik ben er zeker van dat zij zich ook bewust zijn van ons talent en onze ambitie.”

Kopenhagen-coach Stale Solbakken spreekt van een “ideale loting”. “Wanneer je kijkt naar welke teams we hadden kunnen loten, valt dit mee. Dit is de loting waar ik zelf op gehoopt had. We kunnen tegen alle drie de teams punten pakken. Het zal straks vreemd zijn om onze ex-teammaats Claudemir (bij Club Brugge) en Amartey (bij Leicester) aan de andere kant van het veld tegen te komen.”

Lees hier onze analyse van de tegenstanders van Club Brugge.

De spelers van Club Brugge zien alvast kansen tegen deze ploegen, coach Michel Preud'homme probeert zijn manschappen met de voetjes op de grond te houden. Lees hier hun reacties.

Meer sportnieuws