Enorme plafondschildering door ’t stad getransporteerd

Print
Antwerpen -

Onder politiebegeleiding werd donderdagavond de plafondschildering ‘De Goden op de Olympusberg’ door de Antwerpse binnenstad naar huis Den Wolsack gebracht. Het is de grootste plafondschildering op doek van West-Europa.

Een team van verhuisspecialisten en de Antwerpse politie waren opgetrommeld om het 13 meter lange en 5 meter brede doek te transporteren. Het traject ging over de Meir en langs de Sint-Katelijnevest-Korte Nieuwstraat-Korte Koepoortstraat-tot de Oude Beurs. Tientallen mensen kwamen in de tropische binnenstad kijken naar het merkwaardige transport, dat gevolgd werd door een enthousiaste fanfare en een gevolg met burgemeester Bart De Wever. Rond 21u40 kon het kostbare goedje van de vrachtwagen worden getakeld en binnengereden worden in Den Wolsack.

Vooraf stonden zowel de Antwerpse burgemeester Bart De Wever als Rubenianum-directeur Véronique Van de Kerckhof als Kristl Strubbe van erfgoedorganisatie Herita even stil bij de 18de eeuwse parel die ‘De Goden op de Olympusberg’ is.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio