© clubbrugge.be

Spelers Club Brugge zien kansen: "Waarom zouden wij in deze poule niet kunnen wat Gent kon?"

Club Brugge treft met Leicester City, Porto en Kopenhagen drie minder grote namen in de poulefase van de Champions League. Geen wonder dus dat men bij blauw-zwart al begint te dromen: kapitein Timmy Simons, Jelle Vossen en Hans Vanaken spreken allen van "kansen" in groep G, terwijl coach Michel Preud'homme de voetjes op de grond probeert te houden...

jvh

Kapitein Timmy Simons ziet kansen in deze poule: "Dit is een mooie groep. Ik zal niet zeggen dat het 100 procent haalbaar is, maar er zit wel wat in. Ofwel tref je kleppers als Madrid en Barcelona, ofwel haalbare kaarten." En ook spits Jelle Vossen was niet ontevreden met de loting: "Ja, ik ben toch wel tevreden. Ik denk dat iedereen wel z'n verlanglijstje had met één absolute topclub en wat haalbare kaarten. Maar met Leicester, Porto en Kopenhagen denk ik dat we drie sterke ploegen treffen, waar we toch ook onze kansen zien om iets tegen te doen."

Hans Vanaken is de meest zelfzekere: "Wij moeten altijd ambitie hebben, zelfs als we bij andere ploegen in de groep hadden gezeten. Sowieso is het de bedoeling om Europees te overwinteren. Gent zat vorig jaar ook in een meer haalbare groep, en zij zijn zelf stweede geëindigd. Waarom zouden wij dat niet kunnen?"

Coach Michel Preud’homme probeert de voetjes op de grond te houden: "FC Porto is de Europese kampioen. Ze kennen in deze competitie het klappen van de zweep. Jaarlijks slagen ze er moeiteloos in om de groepsfase te overleven.” Ook over de confrontatie met de Engelse kampioen Leicester is Preud’homme heel duidelijk: “Het is niet Manchester City en United, Arsenal of Chelsea die we treffen, maar laat ons vooral niet uit het oog verliezen dat ze afgelopen seizoen de Premier League helemaal beheerst hebben met een verdiende landstitel als resultaat.” Tenslotte komt blauw-zwart met FC Kopenhagen een bekend team tegen. Het is de derde keer dat de Bruggelingen de Denen in de ogen zullen kijken. “We weten welk vlees we in de kuip krijgen. Als we alle tegenstanders op een rij zetten, dan vind ik dat Club resoluut de derde plaats mag ambiëren.”

MEER OVER Club Brugge

Meer sportnieuws